Verslag fietspuzzeltocht Emst

door | mei 25, 2023 | Nieuws

Door Henk Boeve

Wat was het lekker en gezellig druk tijdens de Hemelvaartsfietsroute in Emst. De fietspuzzeltocht werd aangeboden door Emst Onderneemt. Deelnemers konden kiezen uit 2 afstanden te weten 15 en 30 km. De start was bij forellenkwekerij ’t Smallert aan de Smallertsweg 8 in Emst en de finish was op het Hezeplein, eveneens in Emst.

De deelname was voor iedereen gratis. Naar schatting wisten er zo’n 300 personen de weg te vinden naar de start. De eerste keer werd de fietspuzzeltocht verreden in 2013. Dus dan zou het dit jaar de elfde keer zijn. Maar het eerste coronajaar is de fietstocht niet doorgegaan. Met andere woorden, dit jaar werd voor de tiende keer de Emster fietspuzzeltocht verreden. Voor zowel de15 als de 30 km had de organisatie een prachtige tocht uitgezet. Voor beide afstanden was de koffiestop bij Veluws Museum Hagendoorns Plaatse. Speciaal voor deze tocht zijn ze opengegaan.

Op het terras konden de deelnemers genieten van een kop koffie of iets anders met een heerlijke versnapering daarbij en daar werd door de deelnemers gretig gebruik van gemaakt. Onderweg moesten de deelnemers diverse vragen beantwoorden en deze kon men per mail versturen. Onder de goede inzendingen worden binnenkort de winnaars bekend gemaakt. Al met al heeft Emst weer laten zien waar een klein dorpje groot in kan zijn.

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: