Verslag 25 januari handbal: CVO – LHC

door | jan 26, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zaterdagavond stond de wedstrijd tegen LHC op het programma. LHC staat op de tweede plaats en CVO op de vierde. CVO was erop gebrand om te winnen gezien het verlies van vorige week tegen Dalfsen. Door blessures zijn twee personen aan de selectie toegevoegd: Lisa Veldhuis en Jelena Speldenkamp.

LHC start met een sterke 5-1 verdediging waar CVO iets te kort op zit.  Hierdoor heeft CVO moeite om tot scoren te komen. LHC is erg beweeglijk in de aanval en laat verschillende wissels zien. CVO is wat rommelig in de verdediging en raakt soms wat in de war van deze wissels. CVO speelt een statische aanval waarin de bal vooral rond wordt gespeeld en er weinig druk wordt gezet.
De thuisploeg komt op achterstand van 2-8.

Veel van de ballen worden recht op de keeper van LHC gegooid en tien minuten voor rust gaat CVO weer iets meer handballen en het eigen spel spelen. De dames uit Vaassen komen in die periode knap terug tot twee punten verschil. De rust stand was11-13.

De tweede helft begon CVO in overtal en zij weten te scoren. Met nog 23 minuten te spelen wordt het voor de eerste keer in de wedstrijd gelijk. Gesteund door het thuispubliek krijgt CVO meer grip op LHC. De Vaassense ploeg komt voor het eerst deze wedstrijd op een voorsprong door het harde werken. De dames staan in deze fase als een team. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd waardoor het een spannende wedstrijd wordt.

CVO behoudt haar snelheid waardoor er mooie acties tot stand komen en CVO verder kan uit lopen. Keepster Marlou Bourgonje wist in deze slotfase haar stempel op de wedstrijd te zetten en stopte 4 penalty’s. CVO laat aan het eind van deze wedstrijd mooi spel zien en weet daardoor de winst binnen te slepen. De eindstand is 28-22.

Volgende week spelen de dames op zondag 2 februari om 12.45 uur de uitwedstrijd tegen HHZD uit Heino.

Scores: Nienke de Graaf (1) Lisa Veldhuis (1), Joyce Hendriks (1), Sara van Bussel (4),