Foto: Cats in the House

Door de verruiming van de Corona maatregelen gaan er meer kaarten in de verkoop voor het optreden van de Tributeband The Cats in the House op zaterdag 2 oktober bij discotheek Blue Sky aan de Hoofdweg 32 in Emst. De eerste 100 kaarten waren snel verkocht en een grote groep muziekliefhebbers moesten teleurgesteld worden. Nu zijn er weer voldoende kaarten.

Alle bekende nummers van The Cats komen deze avond voorbij. Denk aan Let’s Dance, Marianne en natuurlijk One Way Wind.
Met dit nummer scoorde de Volendamse formatie begin jaren ‘70 een wereldhit.

De Twentse formatie The Cats in the House is een professionele band van acht topmuzikanten. Wat in 2017 begon als een eenmalig optreden, is uitgegroeid tot een serieus muzikaal project.

Belangrijke voormalige bandleden van The Cats onder wie Piet Veerman en Arnold Mühren zijn blij met de komst van The Cats in the House. Niet alleen omdat de muzikanten de muziek van The Cats spelen, maar ook omdat de band een eigen geluid heeft ontwikkeld dat volgens kenners in de buurt komt van de sound van de originele Cats. Kenmerkend voor de sound van de Twentse tributeformatie zijn, naast samenzang en een geweldige leadzanger, de stevige ritmesectie en het gebruik van blaasinstrumenten.

Voor de coronaperiode speelden The Cats in the House voor volle zalen in het hele land. Ook in Hotel Spaander in Volendam heeft de band regelmatig opgetreden.

Eén van de grote hits van The Cats is Times were when. The Cats in the House hebben in de studio van Arnold Muhren in Volendam een Twentse versie van Times were when opgenomen. De single heet in het Twents Mooie Tied en is te vinden op YouTube en Spotify.

Eigenaar Harrie Kuiper van Blue Sky is blij dat er nu veel meer kaarten verkocht kunnen worden.

Kaarten kunnen nu tijdens openingstijden worden gehaald bij restaurant De Musketiers, bij Blue Sky en bij Gerrit en Ans de Groot aan de Hoofdweg 56 in Emst. Kaarten kosten 15 euro tegen contante betaling.

Blue Sky gaat zaterdag 2 oktober om 19.00 uur open. The Cats in the House treden vanaf 20.00 uur op.