Van 11 t/m 14 juli 49e RABOBank Avond Rijwiel Vierdaagse Vaassen

door | jul 1, 2023 | Nieuws

In juli wordt voor de 49e keer in Vaassen de Fietsvierdaagse verreden. De routecommissaris heeft voor vier avonden verrassende routes uitgezet. Zowel op de 15 als de 25 kilometer wordt de fraaie natuur in en om Vaassen doorkruist. De Rabobank Avond Rijwiel Vierdaagse Vaassen is van 11 t/m 14 juli. Start en finish is alle avonden bij dorpscentrum De Wieken aan de Molenstraat 15 in Vaassen.

Het evenement wordt georganiseerd door vele vrijwilligers met grote kennis van de omgeving en natuurlijk liefde voor de natuur. Waar er vorig jaar gekozen werd voor onbekende plekken, soms over slecht begaanbare fietspaden, gaan de routes dit jaar op dinsdag, woensdag en vrijdag geheel over verharde wegen en fietspaden. Op donderdag wordt traditioneel de Koningsrit gereden door het Kroondomein, waar geen geasfalteerde wegen liggen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het er mul of modderig zijn.

Vier avonden lang wordt een andere windrichting aangedaan. Afwisselend passeren de deelnemers weilanden, heidevelden maar vooral veel bosgebied. De tocht in en langs het Kroondomein blijft favoriet bij de fietsers.

De routes zijn prima te volgen met de beschrijving. Bovendien zorgen de vrijwilligers van de Rabobank Avond Rijwiel Vierdaagse Vaassen ervoor dat er pijlen op de route hangen en zijn er sinds vorig jaar QR-codes, om de route op Google Maps in te lezen, en zo altijd de juiste weg te vinden.

Deelnemers kunnen 15 of 25 kilometer fietsen. Voorinschrijfformulieren zijn in Vaassen te verkrijgen bij Cafetaria Tippel-inn aan de Krugerstraat, Bloemensierkunst Maarten aan de Markt, EP Total Electronics aan  de Jan Mulderstraat en snackbar De Halte aan de Hoofdweg in Emst.

Kinderen t/m 14 jaar, onder begeleiding van een volwassene, fietsen gratis mee. Deelname voor iedereen vanaf 15 jaar kost bij voorinschrijving € 2,50. Iedereen kan een medaille bestellen, deze kost twee euro. Voorinschrijving kan ook via de website www.arvv.nl

Start en finish is elke avond bij dorpscentrum De Wieken aan de Molenstraat.

Inschrijven en starten kan elke avond vanaf 18.15 uur. Op donderdag mag er vanaf 18.00 uur worden gestart. Iedereen mag zelf bepalen hoe snel of langzaam er gefietst wordt, de finish sluit om 21.00 uur. Na 19.15 uur kan niet meer worden gestart.

Op de dag zelf kan men zich bij de start nog inschrijven vanaf 18.15 uur in dorpscentrum De Wieken. Deelnemen kost dan voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar € 3,50. Eén avond fietsen kan natuurlijk ook. Deelnemers ouder dan 15 jaar betalen dan € 1,50.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: