Valse start voor VIOS

door | sep 20, 2020 | Nieuws, Premium | 0 Reacties

De teleurstelling overheerste zaterdag aan VIOS zijde, nadat de Vaassenaren op eigen bodem een fikse draai om de oren kregen van Zwolsche Boys.

Na lange en aanvankelijk moeilijke voorbereidingsperiode, zat er in de weken voorafgaand aan de competitie een stijgende lijn in het spel van VIOS, zodat er verwachtingsvol werd uitgekeken naar de ontmoeting met Zwolsche Boys. In het eerste kwartier  was VIOS de bovenliggende partij en kwam het via Jaron Dijksterhuis, Dennis de Jong en Richard van Beek enkele malen dreigend voor het doel van Zwolsche Boys.

Daarna ging het mis aan Vaassense kant. In de 17e minuut verspeelde Mehmet Ali Akalin, die niet zijn gelukkigste wedstrijd speelde, de bal in de opbouw. Met de verdediging uit positie, was Zwolsche Boys dodelijk effectief en kon Rolf Haaksema 0-1 binnenschieten.
VIOS raakte het spoor volkomen bijster en 5 minuten later kreeg Jeffrey de Nooijer alle ruimte om uit te halen en de geslepen spits profiteerde optimaal.
Na deze klap herstelde VIOS zich enigszins, maar 5 minuten voor rust ging het opnieuw mis. Een kopie van de eerste tegengoal ingeleid door balverlies van Akalin en Haaksema als afmaker. In de daarop volgende vloeiende Zwolse aanval was Melvin Hofman eindstation en met een kopbal zette hij VIOS voor rust op een 0-4 achterstand. Wellicht als Dijksterhuis in de slotseconden een goede kans had weten te benutten, dat er voor de Vaassenaren nog iets mogelijk was geweest , maar hij schoot van dichtbij over.

Kort na rust liep de score verder op, nadat de volkomen vrijgespeelde Kevin Westerbeek de vijfde Zwolse treffer maakte. Een geweldige afstraffing dreigde voor VIOS. Het pleitte voor de Vaassenaren dat ze bleven strijden voor een draaglijker stand en dit werd uiteindelijk beloond. Joas Pol zorgde met twee rake kopballen in de 52e en 70e minuut voor de 2-5 eindstand.

Volgende week wacht VIOS de gemeentelijke derby tegen Oene. In Oene wordt om 17.00 uur afgetrapt. Voor VIOS supporters is deze wedstrijd, in verband met de geldende coronamaatregelen, slechts beperkt toegankelijk.