Valse start KCVO

door | sep 24, 2023 | Nieuws

De eerste competitiewedstrijd van KCVO stond vanmiddag op het programma tegen het vorig seizoen gepromoveerde GSV’38 uit Giesbeek. KCVO speelt dit seizoen wederom in de derde klasse en komt een aantal teams uit de regio Arnhem tegen. Na een succesvolle bekercompetitie (winst tegen SV Wissel en VV Emst en gelijkspel tegen Victoria Boys) konden vanmiddag de eerste punten van de competitie behaald worden. Op een zonovergoten sportpark de Egelbeek kwam KCVO echter van een koude kermis thuis. GSV’38 liet KCVO het spel maken en probeerde nadat het de bal had veroverd tot een snelle aanval te komen. In het begin van de wedstrijd was dit bijna succesvol en KCVO had gewaarschuwd moeten zijn. KCVO viel aan en Tijl Zomer had een goede kans maar zijn schot ging net voorlangs. Even later was het een voorzet van Dani Bronsink richting Melvin Balk die net te kort kwam om gevaarlijk te worden. GSV’38 liet KCVO komen en kwam er af en toe gevaarlijk uit. KCVO ging mee in het tempo van de tegenstander en werd in de 35 minuut door een snelle counter verrast (0-1). De mannen in het zwart-wit werden afgetroefd op felheid en moesten regelmatig de tegenstander onreglementair afstoppen wat tot de nodige gele kaarten leiden. Op slag van rust schoot Randy Berenschot nog hard richting het doel maar zijn schot ging ook net naast.

In de tweede helft werd Tom Tangelder ingebracht voor Tobi Bosman. KCVO probeerde de gelijkmaker te scoren maar moest ook alert blijven bij de snelle uitvallen van de tegenstander. In de 55e minuut speelde Melvin de bal naar Dani die vervolgens Dahley Oortwijn zag vrijstaan, deze rondde mooi af (1-1). KCVO ging voor de overwinning en Tijl schoot eerst de bal in het zijnet en even later bij een snelle aanval met Randy schoot hij de bal op de paal. GSB’38 ging beter met haar kansen om want na slordig balverlies op het middenveld counterde zij razendsnel naar de 1-2. De druiven werden nog zuurder voor KCVO want nadat zij zelf een corner mocht nemen lag de bal een paar tellen later in het eigen net (1-3). Een penalty voor de gasten uit Giesbeek leek de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar het schot ging naast. Sem Westra werd ingewisseld voor Tijl en Calvin Overmars werd ingewisseld voor Ramon Heukels waarmee KCVO er alles aan deed om een resultaat te behalen en was hierin succesvol: een corner voor KCVO in de 77 minuut werd ingekopt door Tom Tangelder (2-3). KCVO probeerde de gelijkmaker te scoren maar op een hard schot van Sem Westra na moest KCVO de nederlaag accepteren: een valse start voor KCVO.