Het duurt nog even voor het zaterdag 4 april is, maar toch is het Vaassens Fanfare Corps al geruime tijd in voorbereiding op het voorjaarsconcert wat dan plaatsvindt. Elk jaar hanteert de vereniging een ander thema tijdens het voorjaarsconcert en deze keer neemt de fanfare de luisteraars mee in een muzikale tijdreis van vroeger tot nu.

De jongste jeugd, de slagwerkgroep en het A-orkest, alle onderdelen van het Vaassens Fanfare Corps zullen van zich laten horen deze avond. Het programma zal herkenbaar en gevarieerd zijn. De muzikale reis start rond de tijd van de middeleeuwen en zal eindigen in het heden. Er worden diverse hoogtepunten maar ook dieptepunten uit de (muziek)geschiedenis herbeleefd. Zo wordt door de leden al flink gestudeerd op de beroemde ‘Overture 1812’ van Tchajskovsky, waarin gebruik wordt gemaakt van kanonschoten als begeleiding in de spectaculaire finale van het stuk. Natuurlijk wordt tijdens deze muzikale reis ook stilgestaan bij ijkpunten uit de muziekgeschiedenis, zoals het songfestival en het discotijdperk. Verder passeren andere klassiekers de revue. De ‘tijdreis in tonen’ eindigt in het heden met iconen van nu, zoals Ed Sheeran en Coldplay.

Wie ook wil komen genieten van deze muzikale tijdreis is van harte uitgenodigd op zaterdag 4 april in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De zaal is open om 19:00u, het concert vangt aan om 19:30u. Uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting op de entreeprijs.