S.V. Vaassen vindt weg naar boven weer

door | apr 2, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

S.V. Vaassen heeft SC Klarenbeek op Eerste Paasdag ruimschoots overklast. De kraker eindigde in 1-5 in het voordeel van de Vaassenaren. Na een half uur stond Vaassen al op een comfortabele voorsprong van twee doelpunten. Kort voor rust maakte Klarenbeek het Vaassen nog even moeilijk, maar in de tweede helft gingen de bezoekers verder waar het mee begonnen was in de eerste helft.

In het eerste half uur kwam Klarenbeek nauwelijks aan voetballen toe. De eerste wapenfeiten van de wedstrijd bleken wel van de kant van de gastheer te komen. Toen Vaassen die kansen had overleefd begon het zelf kansen te creëren. Spits Alex Sangers bleek een doorn in het oog van de Klarenbeekse verdediging. Met duw en trekwerk bleek hij erg nuttig voor de opkomende middenvelders en kon hij ook zelf regelmatig tot kansen komen. De eerste treffer kwam op naam van Raymond Stegeman. Het spel werd snel van de linkerkant naar de rechterkant verplaatst. Stegeman had op de rand van het strafschopgebied nog een kap-actie nodig om tot schieten te komen. Hij mikte de bal laag in het doel. Niet veel later kwam Sangers tot scoren. Wederom werd hij diep gestuurd en won hij zijn persoonlijke duel. De doelman kwam uit en de spits caramboleerde de bal over de sluitpost heen. Met een half uur op de klok leek het alsof Vaassen een gewonnen wedstrijd speelde, maar niets bleek minder waar. Het laatste kwartier voor rust verloor Vaassen de grip en moest zijn meerdere erkennen in Klarenbeek, wat resulteerde in een ruststand van 1-2.

Na de rust hield Vaassen de rijen gesloten. De ploeg gaf nauwelijks meer een kans weg en kwam zelf nog drie keer tot scoren. Het bleef vooruit voetballen waardoor grote delen van het spel zich afspeelde op de helft van Klarenbeek. Snelle uitbraken van Vaassen brachten via de voet van Wouter van Lent en invaller Leon Dekic twee treffers. Van Lent kon zichzelf onderscheiden met nog een extra treffer.
Vaassen kwam met overtuiging naar Klarenbeek en nam de drie punten mee terug. Ze lijken de spirit weer te pakken te hebben, na twee goede wedstrijden.