Aankomend weekend is het weer tijd voor Carnaval! Prins John I en Prinses Leonie I hebben er ontzettend veel zin in! Vaassen Actief mocht in gesprek met het prinsenpaar van de Rossumdaerpers. Een mooie gelegenheid om kennis te maken en te horen hoe ze tegen de komende periode aan kijken.

Afgelopen november, de 11e van de 11e werd het prinsenpaar voor 2020 bekend gemaakt. Vermomd in pakken werd het tweetal in een brandweerauto het dorp op gereden. Voor Café en bar de Ruif werden ze onthuld. Oud-prins Tom en oud-prinses Sanne (2019) mochten het stokje over dragen aan John Bosch en Leonie van Mourik. Een spannend maar mooi moment.

Tijd om even kennis te maken!

De Vaassense John Bosch is 34 jaar oud en vrachtwagenchauffeur bij de Hanos. Zijn hobby’s zijn voetballen en muziek luisteren & maken. John is echt van de gezelligheid! Met vrienden een biertje drinken of naar een feestje is altijd goed.

Leonie van Mourik is 30 jaar en getrouwd met Wendy. Ze werkt bij Zorghoutvesterij Welna en begeleid daar cliënten tijdens de dagbesteding. Of er ook hobby’s zijn? Carnaval vieren natuurlijk!

Als we vragen of Prins John en Prinses Leonie elkaar al kende krijgen we een leuk antwoord. Afgelopen zomer hebben ze in Apeldoorn een keer samen op het terras gezeten. Esther, een vriendin van John en Wendy, de vrouw van Leonie kende elkaar en zo doende besloten Leonie en Wendy één biertje mee te drinken. Dat ene biertje werden er al snel meer en zo zaten ze bijna de hele middag op het terras. Naderhand is er alleen nog een tikkie heen en weer gestuurd voor de rekening en verder is er geen contact meer geweest. Dat ze nu samen prins en prinses mogen zijn vinden ze beiden heel erg leuk!

Carnaval is natuurlijk vier dagen lang feesten in dorpscentrum de Wieken maar voor het prinsenpaar is meer, scholenbezoeken, ziekenbezoeken, uitwisselingen, de optocht en nog veel meer. Prins John en Prinses Leonie hebben de afgelopen dagen een aantal Carnavals wagens voor de optocht bezocht, ze kijken enorm uit naar de optocht! Wat ze gezien hebben is veelbelovend. Hopelijk werkt het weer een beetje mee!

Iets waar Prins John naar uit kijkt zijn de ziekenbezoeken. Hij geeft aan echt een ‘’mensen mens’’ te zijn en is heel benieuwd naar de verhalen. Verwachtingen wil hij er nog niet aan geven, het is echt iets om op je af te laten komen.

En over ‘’op je aflaten komen’’ gesproken. Dit is iets wat vaker naar voren komt in het gesprek. Voorbereiden op momenten die komen is heel lastig als je prins en prinses bent. Beiden hebben ze dan ook het advies gekregen van de oud- prinsen en prinsessen om alles maar gewoon op je af te laten komen zonder vooraf hoge verwachtingen te stellen. Iets wat Prins John en Prinses Leonie nu ook trouw doen.

Komende zaterdag wordt Carnaval 2020 ingeluid met een optocht door Vaassen en daarna begint het feest in de Wieken. Prinsen Leonie kijkt nu al uit naar het moment dat ze voor het eerst op het podium staan en de hele zaal kunnen overzien. Wij van Vaassen Actief wensen Prins John en Prinses Leonie, maar ook alle medewerkers en alle feestgangers heel veel plezier toe de komende dagen!

Benieuwd naar het heel gesprek met Prins Joh en Prinses Leonie? Bekijk dan de video!