Vaassen Actief aan tafel bij Jenny Berends en Gerlof Toorn.

door | mrt 21, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Begin juni 2018 gaan ongeveer 5.000 mensen de Alpe d’Huez beklimmen. Allemaal met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Jenny en Gerlof zijn twee van deze 5.000 mensen. Zij deden hun verhaal voor Vaassen Actief.

 Gerlof Toorn (54 jaar) en Jenny Berends (52 jaar) leerden elkaar jaren geleden al eens kennen. Toen Gerlof zich aansloot bij Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes ontmoette hij daar opnieuw Jenny, die sinds 2017 dit team versterkt. Dit team zet zich in voor het KWF. Elk lid van het Team heeft zijn/haar eigen reden om zich hiervoor in te zetten; door middel van het beklimmen van de Alpe d’Huez halen zij geld op voor het KWF kankerbestrijding.

Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes bestaat nu zo’n 8 jaar. In 2017 raakt Jenny betrokken bij Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes. Jenny vertelt in het kort het verhaal van haar goede vriendin Helmie, die door kanker is getroffen. Helmie maakt onderdeel uit van een hechte vriendengroep, die ook betrokken zijn bij Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes.

Jenny raakt bij toeval in gesprek met Willia Jacobs-Leurink, teamcaptain van dit team. Helmie zou zo graag eens de bergen willen zien en dus graag meegaan naar Frankrijk, maar door haar gezondheid op dat moment is dat niet zo vanzelfsprekend. Willia vraagt Jenny of zij soms ter ondersteuning mee zou willen gaan naar Frankrijk. Jenny heeft het er thuis over, maar haar man Willy ziet dat de keuze al is gemaakt. En zo geschiedde. Dit is Jenny haar eerste jaar met Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes. Vol passie vertelt Jenny over haar verblijf tijdens de Alpe d’HuZes in 2017.

Gerlof gaat dit jaar voor het eerst mee. Dit jaar 10 jaar geleden is zijn moeder overleden aan kanker, hij moet sinds enkele jaren zijn schoonmoeder en sinds vorig jaar november zijn schoonvader, missen door kanker. Momenteel strijdt zijn schoonzus ook tegen deze ziekte.

Al jaren heeft Gerlof samen met een collega het idee, om mee te willen doen, maar de bijdrage van 2.500 euro per persoon is iets wat hem nog weerhield. Want HOE krijg je alleen zo’n bedrag bij elkaar? Hij kwam in contact met Suze Brummel, in het verleden nauw betrokken teamlid van de Keet*Herms Alpe d’HuZes, en toen wist hij; met een team gaan we het zeker redden. Zo kreeg Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes een nieuw lid erbij, een heel fit teamlid. Want samen met zijn dochter Anouk beklom Gerlof al eens de Mont Ventoux.

Gerlof zal de berg gaan veroveren op de fiets. Zijn doel is om deze 6 keer te beklimmen, maar met 4 keer is hij ook heel tevreden. Jenny gaat de berg veroveren door de gehele route lopend te volbrengen. Zoals zij zelf zo mooi verwoorden: ‘Wij strijden tegen de berg, de patiënten strijden tegen kanker’. Vanuit het team zijn er 7 deelnemers, namelijk; Gerlof (fietsen), Henri (fietsen), Ruud (fietsen en lopen), Jenny (lopen), Hetty (lopen), Cobi (fietsen en lopen) en Rico (lopen).

Om geld op te halen voor deelname zijn er door het gehele team al verschillende activiteiten op touw gezet. 17 maart was er bijvoorbeeld een Ladies Only in de Keet in Heerde, er volgt nog een  high tea en een workshop handlettering. Jenny organiseert thuis huiskamerdiners, waarvoor de Albert Heijn in Vaassen haar ook heeft ondersteund.

Tijdens Koningsdag zal er nog veel rommelmarktspul verkocht gaan worden door de teamleden. Ook is het team op verschillende evenementen aanwezig om zich in de kijker te spelen, zoals bijvoorbeeld bij de curlingcompetitie tijdens Epe on Ice. In woonwinkel ‘Bij Anne’ zijn zelfgemaakte waxinelichthouders te koop die gemaakt zijn door de schoonzus van Gerlof. Het eerstvolgende evenement is de benefietavond in de Blue Sky, namelijk een Hollandse Avond m.m.v. DJ Laurens.

Met behulp van Door Doreen en Haverkamp Ontwerp en reclame konden er belangeloos posters gemaakt worden om het evenement aan te kondigen en exposure te geven. Met medewerking van DJ Laurens gaan wij deze avond een feestje vieren! Harry Kuiper helpt op verschillende fronten mee vanuit de Blue Sky. Bakkerij Hagen in Vaassen zorgt voor de broodjes. Dankzij deze toppers en samen met Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes belooft het een geweldige avond te worden.

Op 31 maart is iedereen van harte welkom in de Blue Sky, Hoofdweg 32 in Emst voor een gezellige Hollandse avond. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel, namelijk KWF Kankerbestrijding. Aanvang is 21.30 uur tot een uurtje of 3 ’s nachts.

De entree in de voorverkoop is € 5,- en aan de zaal kost een kaartje € 7,-. Contant afrekenen heeft de voorkeur! Kaarten kun je reserveren via Jenny Berends, (06) 13 90 27 90 of via Gerlof Toorn, (06) 53 58 60 81. Tevens kan men kaarten kopen bij restaurant “De Musketiers”in Emst en bij “Cafe Bar De Ruif” in Vaassen.  Meer informatie over Team de Keet*Herms Alpe d’HuZes en de Hollandse avond vind je op de facebookpagina van ‘team de keet-Herms’.

Namens het Team van Vaassen Actief wensen wij hen heel veel plezier en succes!

          

Auteur: Monique Zweekhorst

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: