Vaassen 2 – SP Deventer 2 en kraamschudde bij Mike en Inge

door | mrt 9, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Het tweede elftal heeft zich hersteld na de zeperd thuis tegen Heerde (0-3 verlies). Door een 7-1 overwinning op SP Deventer 2 heeft het nu de kwartfinale van de beker bereikt. Over de hele wedstrijd een meer dan terechte uitslag, waarbij de score nog hoger had kunnen uitvallen.

Bij rust stond het 3-1, doelpunten 2x Mats en 1x Richard, tegenstander SP Deventer deed iets terug na een verkeerde terugspeelbal.
Na rust liepen de blauw-witten ruim uit naar 7-1 door doelpunten van 2x Martijn, 1x Justin en 1x Floris. Een prima instelling, prima werklust en uiteindelijk goed resultaat.

Na de wedstrijd had het elftal kraamvisite bij Mike en Inge Bijsterbosch na de geboorte van hun zoon Naud Fedde. Kersverse ouders kregen hiervoor een echte ‘krentenwegge’ aangeboden. Tevens namen Mitchell en Wouter hun kleine trots mee en ook zij kregen een echte S.V. Vaassen krentenwegge aangeboden (namens bakkerij Hagen).

De volgende wedstrijd betreft een oefenwedstrijd op donderdag 28 februari uit bij WSV 2, de koploper in de 3e klasse. Kijken of het team opgewassen is tegen een hoger-geklasseerd team.

Vroeger, in de goede oude tijd, zou dit affiche zich in de reserve 1e klasse hebben afgespeeld. Hoe anders liggen de verhoudingen anno 2019. WSV 2, uitkomend in de reserve 3e klasse maar wel koploper, en, SV Vaassen 2, middenmoter in de reserve 4e klasse.

Afin, nu over naar de oefenwedstrijd tussen beide ploegen. WSV 2 beschikt over een jonge, zeer goed voetballende ploeg onder leiding van oud eerste elftal speler Desmond Talla.
De eerste helft kwamen de blauw-witten er simpelweg niet aan te pas, WSV had veel positiewisselingen, snelle uitbraken via de flanken en kon hierdoor met 5-0 de rust ingaan. Enige houvast hierbij is dat 2 goals kwamen uit persoonlijke fouten, niet zozeer dat dit uitgespeelde aanvallen waren. Maar toch was het goed zichtbaar dat WSV heel veel voetballend vermogen had.

De tweede helft kwam SV Vaassen een stuk beter voor de dag, het kreeg minder kansen tegen en kon zelf ook meer aan voetballen denken. De inzet en het geloof blijven houden is prijzenswaardig. Echter kwam WSV eerst nog op 6-0, maar hierna namen de blauw-witten het heft in handen. Een kwartier voor tijd maakte Leon de 6-1 na een assist van Bjorn. Kort hierna een snel genomen vrije trap van Mike op de vrijstaande Justin en die maakte de 6-2. Snel hierna was het afgelopen, complimenten voor het elftal voor de inzet en dat er in een resultaat is blijven geloven. Ook de complimenten richting WSV, dit team zal hoogstwaarschijnlijk kampioen worden in de 3e klasse en we wensen ze hierbij veel succes.

Voor het 2e volgt nu een vrij weekend, maar op 10 maart mag men aantreden uit bij Robur 3. Gezien het slechte resultaat uit de thuiswedstrijd een mooi moment om dit weg te poetsen. Deze wedstrijd begint om 10.00 op sportpark Kerschoten.