V.v. Emst 1 grote winnaar 13e editie van eigen Univé Hanendârptoernooi.

door | aug 20, 2023 | Nieuws

V.v. Emst 1 is voor het eerst in de 13-jarige historie van haar eigen Univé Hanendârptoernooi de grote winnaar geworden.

Het toernooi vond plaats op dinsdagavond 15 augustus en zaterdagmiddag 19 augustus. Op beiden speeldagen was het goed voetbalweer waarbij de zaterdag wel iets aan de warme kant was.

Er was veel publiek op deze twee speeldagen en werden er leuke, spannende maar zeker ook boeiende wedstrijden gespeeld.
Kortom, het was na een aantal voetbal loze weken weer genieten voor de echte voetballiefhebber op onze sportpark ’t
Hanendârp in Emst.

Voor de trainers van de 4 deelnemende teams was dit toernooi weer de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe tactieken en spelers uit proberen ter voorbereiding op het komende voetbalseizoen 2023-2024. Dat het hier en daar nog niet nauwkeurig was is kenmerkend voor een voorbereiding op het nieuwe seizoen en maakt dit toernooi mooi en ook zo belangrijk.

De leiding van het toernooi was weer in goede handen van de KNVB-scheidsrechters Erwin Heijmeriks, Bennie Mulder en Jan Stijf. Zij deden dit weer uitstekend.

Nadat SEH 1 uit Heerde in een eerder stadium aangegeven had een andere voorbereiding te willen draaien is de organisatie van dit Univé Hanendârptoernooi direct op zoek gegaan naar een vervangende vereniging. Deze werd vrij snel gevonden in de vorm van s.v. Vaassen 1 die dit seizoen met een compleet nieuw team en hoofdtrainer gaat uitkomen in de zondag 5e klasse. De organisatie van onze toernooi was hier erg content mee want wat is er nog mooier dan nu 4 teams uit onze gemeente Epe te hebben die op twee dagen strijden om de prijzen die beschikbaar gesteld worden door onze toernooisponsor Univé Stad en Land.

Op de dinsdagavond stond op het hoofdveld het duel tussen zondag 5e klassers v.v. Emst en s.v. Vaassen op het programma. V.v. Emst was hier de sterkste en won deze wedstrijd met 3-2.

Tegelijkertijd speelden op veld 2 zaterdag 5e klasser EZC’84 en zondag 5e klasser sv Wissel tegen elkaar. Deze spannende wedstrijd eindigde in een 2-2 eindstand waardoor strafschoppen een winnaar moest brengen. Maar liefst 32 kwalitatief hoge strafschoppen werden er genomen voordat s.v. Wissel als winnaar uit de bus kwam en hiermee een plek in de finale wist af te dwingen. Gelukkig dit alles net voordat het donker werd.

Op beide velden mooie wedstrijden voor het publiek met een aantal fraaie doelpunten. Hierover werd nog tot in de late uurtjes nagepraat op ons terras en in onze kantine.

Op de zaterdagochtend waren de mensen van de onderhoudsploeg nog druk in de weer om het sportpark en  de velden er weer perfect bij te laten liggen zodat de teams hier in de middag weer optimaal op konden gaan voetballen. Deze middag speelden de 2 winnaars van de dinsdagavond V.v. Emst en S.v. Wissel op het hoofdveld in Emst de finale tegen elkaar. V.v. Emst was hier uiteindelijk de betere ploeg en zette een einduitslag van 3-0 op het scorebord. Hierdoor werden zij de grote winnaar van deze 13e editie van het Univé Hanendârptoernooi v.v. Emst. Dit voor het eerst in de historie van dit toernooi. S.v. Wissel pakte ondanks het verlies toch een nette 2e plaats. Waarbij zij dit seizoen nog 1x in de beker en 2x in de competitie revanche op de v.v. Emst kunnen gaan nemen.

Op het andere veld speelden s.v. Vaassen en EZC’84 tegen elkaar. In een leuke wedstrijd was EZC’84 met 3-0 te sterk voor nieuwkomer s.v. Vaassen. Hierdoor werd EZC’84 3e en s.v. Vaassen ging met een 4e plek terug naar huis.

Hieronder de einduitslag:

1e plaats met een Univé prijzencheque van 175 euro: v.v. Emst 1

2e plaats met een Univé prijzencheque van 150 euro: s.v. Wissel 1

3e plaats met een Univé prijzencheque van 125 euro: EZC’84 1

4e plaats met een Univé prijzencheque van 100 euro: s.v. Vaassen 1

Rond 16:00 uur volgde de prijsuitreiking waarbij de grote wisselbeker naar de v.v. Emst ging en werden de geldprijzencheques aan alle teams uitgedeeld.

De elftallen van de v.v. Emst, EZC’84, s.v. Wissel en s.v. Vaassen speelden dit toernooi wederom voor hun eigen jeugd. Het prijzengeld per team zal dan ook volledig ten goede komen aan de jeugdafdelingen van de deelnemende verenigingen.

Na afloop van de wedstrijden bleef het zaterdagmiddag nog lang gezellig op het sportpark ’t Hanendârp en zo konden toernooisponsor Univé en de organisatie van de vv Emst terugkijken op een zeer geslaagde dertiende editie van hun toernooi. Leuk detail hierbij is dat alle deelnemende verenigingen nu al weer uitgesproken te hebben volgend seizoen weer aan dit mooie Univé Hanendârptoernooi bij onze v.v. Emst deel te willen nemen.

Kijk op www.vvemst.nl voor een aantal mooie fotoreportage van de 13e editie Univé Hanendârptoernooi vv Emst.