Vanaf vanmiddag gelden nieuwe maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland.

  • Heeft u last  van een neusverkoudheid, keelpijn, koorts of hoesten? Blijf dan thuis. Vermijd ook contact met andere mensen. U belt pas met de huisarts als uw klachten erger worden.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen gaan niet door. Dat geldt ook voor locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Werk zo veel mogelijk thuis of spreid de werktijden.
  • Behoort u tot de groep kwetsbare personen, zoals ouderen of mensen met verminderde weerstand? Vermijd dan grote gezelschappen en het openbaar vervoer.
  • Beperk uw bezoek aan zulke kwetsbare personen zo veel mogelijk.
  • Scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo blijven gewoon open. Kinderen die last hebben van een neusverkoudheid, keelpijn, koorts of hoesten blijven thuis.
Wat doet de gemeente Epe zelf?

De gemeente Epe volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Dat geldt voor onze eigen medewerkers en we vragen het ook van onze gasten. Onze diensten blijven we leveren. Maakt u wel zo veel mogelijk gebruik van de digitale diensten, zodat u niet onnodig naar het gemeentehuis hoeft te komen. Dat geldt zeker als u gezondheidsklachten heeft.

De gemeente roept organisaties die bijeenkomsten organiseren op zich te houden aan de richtlijnen van het Rijk en het RIVM.

Meer weten?

Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de site van het  RIVM  en op   www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Daar leest u wat de ziektesymptomen zijn en wat u zelf kunt doen. Heeft u vragen? Kijk dan bij de  veelgestelde vragen.