Het 52ste KCVO sportfestijn mag dan dit jaar niet doorgaan, het Toyota Wagenmakertoernooi wordt wél gespeeld. Dat melden het bestuur van voetbalvereniging KCVO en sponsor Toyota Wagenmaker: ‘Samen willen ze er weer een mooi toernooi van maken!’

Praktijkoefening voor september

‘De KNVB wil in september de wedstrijden weer opstarten, dit is een mooie praktijkoefening’, laat KCVO weten. ‘Het doet ons voetbalhart goed dit vaste onderdeel van ons traditionele sportfestijn door te kunnen laten gaan. Natuurlijk doen we dat volgens de maatregelen die de overheid voorschrijft in verband met corona.’

Deelnemers

SV Vaassen heeft laten weten deze keer niet mee te doen, maar de wedstrijdcommissie heeft in vv Beekbergen een waardige vervanger gevonden. SV Epe, vv WWNA en vv KCVO zijn de vertrouwde partijen in de poule. Op donderdag 20 augustus en op zondag 23 augustus gaan zij op sportpark De Egelbeek de sportieve strijd met elkaar aan.

Programma

Loting leverde het volgende programma op: donderdag 20 augustus om 19.30 uur sv Epe tegen de vv WWNA op veld 2. Om 20.00 uur gevolgd door vv KCVO tegen vv Beekbergen op veld 1. Zondag 23 augustus start om 12.00 uur de wedstrijd om de 3e en de 4e plaats op veld 2. Om 14.00 uur wordt de finale gespeeld op veld 1. Deze wedstrijden duren 2 x 45 minuten. Daarnaast wordt, volgens traditie, op zondag 23 augustus om 10.00 uur de wedstrijd KCVO 2 tegen Vaassen 2 gespeeld.

Aangepaste huisregels

Voor de gasten van het toernooi gelden de bekende regels: blijf thuis bij gezondheidsklachten en houdt u aan de 1,5 meter afstand. Niet alleen langs de lijn en op de tribune, ook bij de gezelligheden in de kantine en op het terras zijn deze van kracht. Zitten is hier verplicht, vandaar dat KCVO zorgt voor een vergroot terras. Blijkt er toch geen plek, dan wordt een bezoeker verzocht huiswaarts te keren. Op beide wedstrijddagen geldt een duidelijke sluitingstijd van terras en kantine.

Verantwoordelijkheid

Het bestuur van vv KCVO kijkt uit naar een mooie start van het nieuwe voetbalseizoen. Tegelijkertijd realiseert zij zich dat zij een groot beroep doet op de verantwoordelijkheid van haar bezoekers. Ze heeft dan ook groot vertrouwen in de achterban van alle vier verenigingen.