Foto/illustraties: Too Good To Go

“Wij zijn Too Good To Go en wij strijden tegen voedselverspilling!”

Dit klinkt als muziek in onze oren, maar hoe pakken ze dit aan?

Hun verhaal;

“We zijn een gezellige club van ‘Waste Warriors’ en we geloven dat iedereen een verschil kan maken. Neem een kijkje en help mee om de missie te doen slagen!

Maar eerst, verspilling in Nederland…

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild!

Per persoon wordt in Nederland thuis ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken verspild
In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar weg.

We worden dagelijks geconfronteerd met problemen, waarvan sommige gemakkelijker zijn te negeren dan andere. Niemand vindt het leuk om eten te verspillen, maar in elk bedrijf en in elk huishouden gebeurt het toch, iedere dag! Voor ons werd duidelijk dat er iets moest gebeuren toen we zagen dat er goed eten werd weggegooid na een buffet… dat eten was letterlijk ‘Too Good To Go’!

Toen dat zaadje eenmaal geplant was, bedachten een paar technisch aangelegde ondernemers een oplossing die simpel maar effectief is: een app waarmee iedereen gemakkelijk bij kan dragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van overheerlijk eten, steun je de lokale ondernemer.

De lokale ondernemer heeft minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor jou, lokale ondernemers en de wereld. Win-Win-Win! We weten dat gewoontes moeilijk te veranderen zijn, maar dit is waarvoor we er zijn. We proberen je zo veel mogelijk tips & tricks te geven en te inspireren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling! Tot nu toe groeien we in een ongelooflijk tempo en dankzij onze community zijn we het grootste platform tegen voedselverspilling wereldwijd”!

Download de app!

Download de app en red lekker eten. Eet voor een klein prijsje en heb een grote impact op het milieu. Maak het verschil!
Ook kun je via deze app donaties doen aan b.v. de Voedselbanken.

Wil je weten hoe het werkt kijk dan op  https://toogoodtogo.nl/nl/support/user/not-active

 

Ben je ondernemer?

Verminder je dagelijkse verspilling en laat je mooie producten weer op een bord belanden in plaats van de vuilnisbak.

IK WIL MEER WETEN!