Door de coronapandemie lijkt iedereen in mineur. Ook de kinderen hebben er last van. De kinderen van de Dorpskerk en de Tabernakel hebben een plan bedacht om daar verandering in te brengen.

De kinderen missen hun eigen bijeenkomsten, ze komen nu online bijeen en doen af en toe wat opdrachten, die ze met hun ouders in de open lucht kunnen uitvoeren. Afgelopen zondag was er een palmpaasspeurtocht voor hen. De kinderen volgen het gezamenlijke project ‘Levensweg’ en werken zo door de veertigdagentijd naar Pasen toe. Dit jaar staat een steen centraal. Wat voor steen en wat moeten de kinderen met die steen? Dat blijft nog even een verrassing.

De kinderen nodigden alle kinderen in Vaassen uit om mee te doen en van die uitnodiging hebben tientallen kinderen gebruik gemaakt, ze hebben afgelopen zaterdag hun pakketje opgehaald en versieren deze week hun steen. Ook een aantal oudere mensen wilden graag een of meer stenen versieren. Deze versierde stenen kunnen op Eerste Paasdag tussen 11.00 en 14.00 uur neergelegd worden aan de voet van het kruis bij de toren van de Dorpskerk.

Op deze manier vormen de deelnemers gezamenlijk een blijde, hoopvolle berg ‘happy stones’ aan de voet van het kruis. In deze moeilijke tijd met corona en ander lijden willen we op deze manier een glimlach toveren op de gezichten van mensen die een blik werpen op het kruis.