Thuiswedstrijd van Handbal Dames CVO tegen Overwetering, een mooie overwinning

door | feb 9, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Overwetering op het programma. Dit is de nummer laatst op de ranglijst dus het was wel duidelijk dat dit punten moest gaan opleveren.
Omdat er nog steeds veel blessures zijn bij CVO waren Lynn Bosman en Sanne Marskamp aan de selectie toegevoegd. Zij vielen beiden uitstekend in. Ook mocht de talentvolle keepster uit de B-jeugd Fleur Hagen haar eerste speelminuten in het eerste team maken.

De wedstrijd ging aan de kant van CVO met tempo van start. Binnen 20 seconden lag de bal al in het doel van Overwetering. CVO was meteen goed op dreef, liep veel break outs die goed werden afgerond, waardoor de stand al snel uitliep. Na tien minuten spelen is Overwetering nog niet tot scoren gekomen, mede door de goede verdediging van CVO. De verbeterpunten van de vorige wedstrijd worden goed uitgevoerd.

Door een hardnekkige blessure van de scheidsrechter kwam het spel korte tijd stil te liggen. De bondscheidsrechter van CVO, Gertruud Huis in ’t Veld, kwam van de tribune en de wedstrijd kon worden hervat. De dames uit Vaassen waren korte tijd van slag, zodat Overwetering ook een paar keer tot scoren kon komen maar zij hervatte haar snelle spel.
Keepster Fleur Hagen kwam in deze periode onder luid applaus van de vaste grote groep supporters van CVO het veld in voor keepster Marlou Bourgonje. De ruststand was 17-6 in het voordeel van CVO.

De tweede helft ging meteen van start en door veel break outs en mooi samenspel kon CVO haar voorsprong flink opbouwen. Het spel werd wat harder en in deze tweede helft waren er aan beide kanten meerdere tijdstraffen. Maar de wedstrijd was gespeeld. De eindstand werd 37-9 in het voordeel van CVO en de punten bleven in Vaassen.

De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 29 februari. De dames van CVO spelen dan tegen de nummer 1 in deze klasse, namelijk Heeten. De wedstrijd begint om 19.00 uur in de Wieken. Scores: Eileen Pegrom (2), Eline Meuleman (3), Sharon Prins (5), Laura Stegeman (3), Demi van der Zwan (4), Sanne Marskamp (2), Mirjam van Hunnik (5), Lynn Bosman (1), Joyce Hendriks (1), Sara van Bussel (11).