“De haan is dood”, “Motorboot”, “Blonde Harremien”, “Kaboutertje”, “De bek vol vlaai”, “Ik zal oe met de piele”, “Gertje gaatie goed”, “Dan zou je voelen”, “Huusken an de diek”, “A’j denk an oe leaven” enz. allemaal nummers van The Spitfires.

En je zou het haast niet geloven, maar The Spitfires zijn in 1939 begonnen als een soort bigband met de naam “Dans Orkest Brugman”. Na de oorlog werd de naam van de band door Gradus Brugman veranderd in The Spitfires. Als eerbetoon aan het vliegtuig, de ontwerpers, bouwers en vliegers.

In 1979 kwam Hein Migchelbrink bij the Spitfires en werd toen ook het boegbeeld van deze achterhoekse band. Echter doordat Hein ziek werd en de band steeds minder optredens kreeg zijn The Spitfires een aantal jaren geleden gestopt.©2018 Vaassen Actief

Menig inwoner van Vaassen heeft ze wel zien spelen op het marktplein. En heeft goede herinneringen aan de optredens van The Spitfires in Vaassen. En er zullen vast nog wel rode puntmutsen ergens op zolder liggen.

Volgend jaar komt Hein Migchelbrink van de The Spitfires naar Vaassen om hier weer op te treden. En dan zullen de bekende meezingers weer in Vaassen te horen zijn. Waar, wanneer en in welke setting, zal tegen die tijd wel bekend worden. Want die eer laten we natuurlijk over aan de organisatie die dat heeft weten te regelen. Maar een feestje zal het zeker worden.