Wat waren ze zondag middag trots na afloop van een optreden van de Beatles Revival Band in discotheek Blue Sky in Emst. We hebben het dan over Ans en Gerrit de Groot, voorheen bekend van de groentezaak aan de Hoofdweg in Emst. Zij kregen het voor elkaar dat één van de beste en populairste tribute coverband, namelijk de Beatles Revival Band van de wereld uit Praag een optreden verzorgde in Emst. Na afloop waren ze dan ook apetrots dat ze dit hadden en mogen kunnen organiseren.

Want wat een geweldig optreden was het. Het dak ging er bijna vanaf. De Beatles Revival Band was zondag in topvorm. Zoals de bandleden uit Praag na afloop dan ook zeiden dat dit één van hun beste optreden was van de afgelopen periode. En dat kon Bennie Splinter uit Vaassen volmondig beamen. Als je de ogen dicht doet, dan hoor je werkelijk geen verschil tussen de Beatles van destijds en deze band. Met name die gitaren. Supergaaf. Wat heb ik genoten, zegt Splinter.

Zaterdag had de Beatles Revival Band nog een privé optreden verzorgd in Utrecht. Na het optreden in Emst vertrokken ze richting Praag om volgende week weer elders op te treden ergens in Europa. Want ze treden op in heel Europa. Maar ze komen ook weer terug naar Nederland. Zo treden ze eind mei o.a. op in Rosmalen en Deurne.

Auteur: Henk Boeve

Foto/film: Leon Durville voor Vaassen Actief