Terechte overwinning van KCVO op Activia

door | dec 8, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Over het geheel genomen heeft KCVO een terechte overwinning geboekt op het altijd lastige Activia. De Vaassense ploeg won op de grens van Twello en Deventer na een 1-0 achterstand verdiend met 1-3.

De wedstrijd werd vergezeld van een straffe wind die vrij spel had op het open sportcomplex. De thuisploeg had de luchtstroming eerst mee en dat zorgde voor een paar hachelijke momenten voor het doel van Sander Jansen van der Sligte. Hij had zichtbaar moeite met een paar indraaiende hoekschoppen die tot zijn genoegen door zijn medespelers werden weggewerkt.
Het was de eerste twintig minuten moeilijk voor KCVO onder die atmosferische druk uit te komen. Langzaam maar zeker kreeg het meer grip op het spel en het was Edwin Stegeman die vrij voor de keeper gezet werd maar die zag zijn inzet gekeerd worden door de uitkomende doelman.
Bij KCVO speelde Samuel van Dongen een ijzersterke partij door Hameka, de gevaarlijkste man van Activia, aan banden te leggen. Een goede actie van deze speler wist hij tot ingooi te verwerken. Uit die snelle inworp was de rechter spits hem echter te slim af en ging op het vijandelijke doel af. Deze omspeelde de keeper, week eigenlijk te ver naar buiten uit om vervolgens toch en geholpen door de wind uit een onmogelijk hoek te scoren (1-0).

KCVO liet het er niet bij zitten en trok het spel naar zich toe. Tien minuten voor rust gaf Stan Hagen een lange bal op Dahley Oortwijn die zich handig vrij speelde en de goalie geen schijn van kans gaf (1-1). Mike Diks moest zich nog een keer tot het uiterste inspannen om een doelrijpe kans te verijdelen. De toegekende vrije schop ketste via de muur naast het doel. Net voor de pauze brak KCVO met drie tegen twee man uit maar tot tweemaal toe werd het net niet gevonden.

Bij aanvang van de tweede helft werd de geblesseerd geraakte Wouter van Spanje vervangen door de 16-jarige Dani Bronsink die een prima potje speelde. Dat liet hij zien door voortreffelijk op Daniël Hulleman te openen die echter de kans niet benutte. Dezelfde speler kreeg na een uur nog een riante mogelijkheid toen hij alleen op de keeper afging maar de bal ging er niet in. Hiermee had hij blijkbaar zijn krediet verspeeld en werd gewisseld voor Sem Westra.
Laatstgenoemde kon meteen na binnenkomst zijn visitekaartje afgeven maar schoot voorlangs. Duncan Leerkes verving de gekwetste Mike Diks en nog geen minuut later stond de voorsprong op het scorebord. Melvin Balk bediende Dahley Oortwijn op maat en deze rondde koelbloedig af (1-2). Activia had nog ruim een kwartier om de gelijkmaker te forceren maar verder dan een gecaramboleerde inzet via een KCVO-verdediger tegen de lat kwam het niet.
Ook de return was niet aan hun besteed. Toen zes minuten voor tijd de bezoekers de trekker overhaalden gaf het zich gewonnen. Sem Westra gaf een strakke voorzet op Dani Bronsink die zijn venijnige schot nog gepareerd zag worden. Met de terugspringende bal wist Melvin Balk wel raad en schoot beheerst raak (1-3). KCVO is door deze zege uit de onderste regionen opgeschoven naar de negende plaats. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen Robur et Velocitas.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Mike Diks, Tobi Bosman, Stan Hagen en Samuel van Dongen; Rick Beekman, Melvin Balk en Wouter van Spanje; Daniël Hulleman, Dahley Oortwijn en Edwin Stegeman. Ingevallen: Dani Bronsink, Sem Westra en Duncan Leerkes.