De Bibliotheek Noord-Veluwe zoekt voor het Taalpunt in Epe vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te begeleiden met de Nederlandse taal tijdens activiteiten van Koppel/Swoe. Bij veel van deze activiteiten komen taalvaardigheden kijken, bijvoorbeeld bij het maken en repareren van kleding. Je moet patronen kunnen lezen, weten wat afkortingen betekenen, hoe je de maat neemt en hoe je de dingen opschrijft. Of neem de fietslessen die Koppel/Swoe regelmatig organiseert. Daarbij moet je verkeersregels kunnen begrijpen, de onderdelen van je fiets kunnen benoemen om hem te laten repareren als hij kapot is en wegaanwijzingen kunnen begrijpen. Eigenlijk heb je bij alles wat je doet taal nodig, zelfs bij tuinieren, koken en sporten.

Taalpunt Epe zoekt mensen die de belangrijkheid onderkennen van taal en daar ook een link mee hebben. Vanaf 1 september start dit project. Heb je ongeveer 2 uur per week (overdag) tijd? En heb je affiniteit hebben met naaien, fietsles en verkeer, repaircafé, koken of tuinieren? Het taalpunt Epe zorgt een korte training op 7 en 14 september ’s morgens.

Als jij het leuk vindt om met jouw kennis van de Nederlandse taal je medemens een stukje op weg te helpen bij een van bovengenoemde activiteiten, kun je je opgeven via dit mailadres: taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl