Vanaf 13 december is RRReis de nieuwe naam voor het openbaar vervoer op de Veluwe. Keolis neemt daarbij afscheid van de naam Syntus, de naam waaronder ze momenteel nog het openbaar vervoer op de Veluwe verzorgen.

De gunning voor de nieuwe concessie Veluwe aan Keolis/Syntus was in augustus ingetrokken omdat tijdens het aanbestedingsproces opzettelijk onjuiste informatie was verstrekt aan de provincie. Ondanks deze fraude van Keolis bij de aanbesteding mag Keolis het openbaar vervoer nu tijdelijk verzorgen dmv een noodconcessie, Dit omdat het te kort dag was om het openbaar vervoer op de Veluwe opnieuw aan te besteden.

De nieuwe dienstregeling kan je hier vinden,

Verbetering?
Keolis meld zelf op hun site: “Op de buslijnen tussen Apeldoorn en Zwolle rijden op drukke tijden vaker bussen”, maar als je naar de vertrektijden in Vaassen kijkt, zie je dat wij daar niks van zullen merken.

Heb je nog een buurtbuskaart van Syntus Gelderland? Deze is nog tot 1 januari 2022 geldig. Ook het 65+ kaartje waarmee 65 plussers 2 uur kunnen reizen voor € 2,- is straks niet meer te koop bij RRReis.

Per 1 januari zal Keolis\RRReis het instap tarief en de prijzen voor de losse kaartjes verhogen, dit overigens in samenspraak met de provincie, die de opdrachtgever is van deze concessie.