SV Vaassen wint met een minimaal verschil van Be Quick Zutphen. De Vaassenaren hadden voldoende aan één treffer van Stefan van de Worp. Vaassen had de overhand, maar kwam op enkele momenten goed weg. Be Quick hield tot de 75e minuut hoop op een positief resultaat.

Vaassen begon met veel energie. De ploeg had in de openingsfase het meeste balbezit en probeerde dit via aanvallen over de flanken in doelpunten om te zetten. De ploeg was niet zorgvuldig genoeg om tot goede kansen te komen. Een aantal keer op rij bleek de pass net te kort of net te zacht. Ook al kwam Vaassen in de eerste helft niet tot scoren, de mogelijkheden heeft de ploeg er zeker voor gehad.

Alex Sangers, Tom Tangelder en Wouter van Lent zagen allen hen inzet niet in het doel belanden. Be Quick liet ook nog van zich horen. Via een fantastische solo werd Vaassen in het eigen stafschopgebied verrast. Doelman Luijkx kon zich positief onderscheiden.

Na de rust was het niveau een stuk lager dan in de eerste helft. Vaassen bleef wel  vooruit spelen, maar de bal bleef nog maar weinig in de ploeg. Beide teams leken vermoeid door de hoge temperatuur. Be Quick Zutphen schoot van een afgeslagen hoekschop nog erg gevaarlijk op de lat, maar het was toch Vaassen dat de score opende.

Tom Tangelder kon de bal oppikken na een afgeslagen corner en kon ontsnappen aan zijn directe tegenstander. Hij gaf de bal voor en goudhaantje Stefan van de Worp kopte de bal via de binnenkant van de paal binnen. Keeper Metselaar zat er nog met een handje aan, maar het mocht echter niet baten voor de ploeg uit Zutphen.

In de slotfase verzuimde Vaassen een tweede treffer te maken en kwam op één moment na niet meer in de problemen. Na een scrimmage voor het doel was de thuisploeg niet doelgericht genoeg en kon Vaassen de punten mee naar huis nemen.

SV Vaassen wint de wedstrijd terecht op basis van de eerste helft, maar scoort in de tweede helft. Be Quick Zutphen hield lang stand, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de blauw-witten.

Op de foto:

Achterste rij v.l.n.r.: Tim van Lent, Jurrian Berkhoff, Stefan van de Worp, Erik Hagen, Tom Tangelder, Leon Dekic, Alex Sangers, Berry Fiets en Kim Meuleman

Middelste rij: Wim Brinkman, Marchel Mulderij, Wouter van Lent, Remco Pannekoek, Denny Mulder, Sam Luijkx, Remco Hulleman, Terence Meijer, Lammert Buunk en Gert Steunenberg.

Voorste rij: Max van Dongen, Peter van Hunnik, Wesley Stegeman, Attie Barink, Edward Fennebeumer, Daniel Tuasela, Allard Peddemors, Dylan Jonker, Raymond Stegeman en Daniel Hulleman