SV Vaassen heeft de traditionele jaarafsluiting van het regionale voetbal in de gemeente Epe gewonnen: het toernooi om de Eet- & drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker. De ploeg veroverde de nieuwe bokaal door in een spannende finale met 3-2 te sterk te zijn voor VIOS. Daarmee onttroonden de blauwwitten de zaalvoetballers van KCVO.

Het betekende tevens dat VIOS net als in 2018 de finale heeft verloren. Opvallend genoeg: SV Vaasen werd een jaar geleden nog zesde; de positie die nu was weggelegd voor de titelverdediger. Het onderstreept eens te meer dat de krachtsverschillen tussen de verschillende deelnemers minimaal zijn.

Dat bleek al tijdens de groepswedstrijden, want zowel in poule A als B viel de beslissing in de laatste wedstrijd. In A had KCVO (veld) aan een gelijkspel voldoende om de eindstrijd te halen, maar SV Vaassen bleek met 2-0 te sterk. In B had VIOS nog een punt nodig om zich tot de besten te mogen rekenen en maakte tegen de titelverdediger aan alle eventuele onzekerheid een eind door ook met 2-0 te winnen.

De uitslagen van de groepswedstrijden:

Groep A: Oene-KCVO (veld) 0-4, SV Vaassen-Oene 2-2 en KCVO (veld)-SV Vaassen 0-2 / Groep B: VV Emst-VIOS 1-3, KCVO (zaal)-VV Emst 2-2 en VIOS-KCVO (zaal) 2-0

De uitslagen van de plaatsingswedstrijden:

Duel om de vijfde plaats: Oene-KCVO (zaal) 2-0 / Duel om de derde plaats KCVO (veld)-VV Emst 1-4 / Finale: SV Vaassen-VIOS 3-2

De eindstand:

  1. SV Vaassen, 2. VIOS, 3. VV Emst, 4. KCVO (veld), 5. Oene, 6. KCVO (zaal).