SV Vaassen dendert door

door | apr 9, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen wint met ruimte cijfers van Groen Wit ’62. Vaassen had een valse start, maar toonde veerkracht en zette zichzelf nog in de eerste helft op een comfortabele voorsprong. Na rust werd de voorsprong van 3-1 uitgebouwd tot 4-1, er waren zelfs voldoende kansen om de score verder uit te bouwen.

Al in de eerste minuut werd de thuisploeg verrast door Groen Wit. Vaassen had nota bene de aftrap en toch stond de ploeg al binnen 1 minuut 0-1 achter. De blauw-witten leken nog niet helemaal wakker want de back was te laat op de flank en men liet de spits volledig vrij.

Het aanvalsplan bleef echter van kracht en bracht al snel de gelijkmaker. Stefan van de Worp bracht de afgeslagen corner weer voor het doel, Tom Tangelder legde de bal panklaar neer voor Alex Sangers. Deze maakte geen fout. Niet veel later was Stefan van de Worp niet het beginstation maar het eindstation in de aanval. Raymond Stegeman werd weggestuurd en liep schuin op het doel af. Hij legde de bal met de buitenkant van de voet klaar voor Van de Worp.

Ook hij verzilverde de buitenkans. Binnen tien minuten had Vaassen de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Voor de rust maakte de thuisploeg ook nog een derde treffer. Wouter van Lent werd binnen het strafschopgebied gevloerd. De daarop volgende penalty werd benut door aanvoerder Remco Pannekoek.

In het tweede bedrijf was het niveau een stuk lager. Groen Wit koos er opnieuw voor om de achterste linie hoog op te laten spelen. Vaassen wist wel raad met de ruimte in de rug van de Groen Wit verdedigers. De partij verviel voornamelijk in lange ballen. Iets waar Vaassen iets bedrevener in bleek dan de gasten uit Apeldoorn. Dylan Jonker kon de vierde treffer voor de Vaassenaren maken.

Vaassen wint met 4-1 van Groen Wit ’62. Volgende week speelt Vaassen thuis tegen S.C. Brummen. Een directe concurrent voor de tweede plek.