Sv Vaassen delft het onderspit tegen KCVO

door | okt 17, 2021 | Nieuws, Sport | 0 Reacties

Werd de wedstrijd sv Vaassen – KCVO vorig jaar door de corona nog zonder publiek gespeeld, dit keer waren zo’n vijfhonderd Vaassenaren getuige van de Vaassense derby. Net als destijds was de wedstrijd via een live-stream op tv te volgen. Na vier wedstrijden werd toen de competitie afgebroken maar de onderlinge clash vond nog plaats met een 1-3 score als eindresultaat. Dit keer leek het weer een reguliere overwinning te gaan worden voor KCVO dat na een 0-3 ruststand op rozen zat. Sv Vaassen revancheerde zich na rust en bracht de spanning weer volledig terug. Uiteindelijk moest het toch het onderspit delven en stond er een 2-4 eindstand op het scorebord.

Direct in het begin van de wedstrijd lieten de KCVO’ers er geen gras over groeien met welke bedoelingen ze naar De Kouwenaar waren gewandeld. Rick Beekman was heel dicht bij de openingstreffer. Binnen 10 minuten kon KCVO echter toch scoren. Een verdediger werd door drie man omsingeld en Melvin Balk wist wel raad met de afgepikte bal (0-1). De thuisclub reageerde direct maar het schot ging hoog over. Dat was voorlopig het enige wapenfeit want KCVO nam het initiatief snel over. Dani Bronsink en Melvin Balk hadden goede mogelijkheden maar zonder succes. De verdediging van sv Vaassen wankelde maar bleef overeind. Het was al wel goed waarneembaar dat de achterhoede, met aan het hoofd routinier Erik Hagen, het deze middag moeilijk zou krijgen. Een voorzet van KCVO werd slecht weggewerkt en het was Tom Tangelder die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen (0-2). KCVO was duidelijk de bovenliggende partij en was moeilijk te stoppen. Tien minuten voor de rust kreeg het een vrije schop die genomen werd door Melvin Balk. Deze legde de bal bij de tweede paal waar Tom Tangelder een afgemeten kopbal gaf op de inlopende Sem Westra die de 0-3 binnen schoot. De thuisploeg werd niet echt gevaarlijk. Een solo van Aaron Muteba strandde in schoonheid.

Na de thee kwam er een heel ander sv Vaassen uit de kleedkamer. Het was veel agressiever dan de gasten die het een beetje lieten lopen. Het wederzijdse onvermogen leidde over en weer tot wat irritatie hetgeen een aantal gele kaarten opleverde. Daniël Hulleman werd aan KCVO-zijde ingebracht maar het was sv Vaassen dat een waarschuwingsschot afvuurde. De kans van Alex Sangers ging net voorlangs. KCVO werd steeds slordiger en na een vrije trap kon Mats Thomassen namens de thuisploeg ongehinderd maar fraai inkoppen (1-3). Met nog 20 minuten op de klok viel bij KCVO Yannick Heukels in. Deze nieuwkomer had het net als de rest moeilijk in deze fase waarin sv Vaassen alle schroom van zich afwierp en fel ten aanval trok. Een lange bal belandde bij Alex Sangers die goed doorging en ook doelman Sander Jansen van der Sligte het nakijken gaf (2-3). Het werd nog spannend en ook Erik Hagen ging mee naar voren. Het mocht niet baten voor de thuisclub en KCVO kreeg voorin steeds meer ruimte en kansen. Het was in de laatste minuut Tom Tangelder die na een prima voorzet van Yannick Heukels aan alle Vaassen-illusies een einde maakte en KCVO op 2-4 zette. Volgende week mag sv Vaassen in Warnsveld proberen de eerste punten binnen te halen; KCVO ontvangt dan Turkse Kracht.

(Wedstrijdverslag KCVO)

Namens Vaassen Actief was Elles aanwezig bij de wedstrijd, bekijk de foto’s hieronder.