Succesvol schoolkorfbaltoernooi in Vaassen

door | jun 11, 2024 | Nieuws

Foto: eigen foto Regio’72

 

Op woensdag 5 juni vond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi in Vaassen plaats bij Regio ’72. Het werd een fantastische dag met veel teams, doelpunten, blije gezichten, een fijn zonnetje en een goede sfeer.

De buurtsportcoaches mochten in de middag de prijzen uitreiken bij de groepen 3 t/m 6. Zij zagen een mooi toernooi op het kunstgras met veel sportende kinderen die overgooiden en goed samen speelden. De K. Norel uit Epe deed voor het eerst mee aan het toernooi. In de middag gingen de eerste prijzen naar drie verschillende scholen: bij groep 3 won de Krugerstee, bij groep 4 en 5 de CBS De Violier 4B en 5A bij groep 6 de Mozaïek. De grootste beker, die voor de Fair-Play ging naar CBS de Violier uit groep 3. Zij hebben zich volgens de scheidsrechters het sportiefst gedragen. Goed gedaan.

’s Avonds ging het toernooi verder op de beach. Daar streden de groepen 7 en groepen 8 tegen elkaar. Vooral bij groep 7 was het in één poule wel heel spannend. Daar eindigden na de groepsfase maar liefst 3 teams met evenveel punten én doelpunten. Daar moesten dus strafworpen genomen worden voor de finaleplaatsen. Uiteindelijk werd de finale gewonnen door de winnaar van de andere poule: CBS de Violier 7A. Bij groep 8 wonnen de drie teams van CBS De Violier zelfs alle drie de prijzen en ging er dus ook met de grote wisselbeker vandoor. Op de beach ging de Fair-Play wisselbeker met de meeste punten naar een nieuwe deelnemer aan het toernooi: PCBO De Diamant uit de Beemte. Volgens de scheidsrechters een hele terechte winnaar.

Een paar cijfers over het hele toernooi:

 • 30 vrijwilligers
 • 49 teams
 • 105 wedstrijden
 • 343 doelpunten
 • Veel complimenten voor het mooie toernooi en de fijne sfeer

Vond je korfballen ook zo leuk? Doe dan gerust nog een paar keer mee met de trainingen. Mail naar ws@regio’72.nl of kijk op www.regio72.nl.

We zien jullie graag volgend jaar weer op het toernooi.

Uitslagen:

FairPlay Wisselbekers:
 • CBS De Violier groep 3
 • PCBO De Diamant (Beemte) groep 7 & 8
Groep 3
 1. De Krugerstee 3
 2. Gerardus Majella 3
 3. Mozaïek 3
Groep 4
 1. CBS De Violier 4B
 2. Mozaïek 4
 3. De Krugerstee 4B
Groep 5
 1. CBS De Violier 5A
 2. Krugerstee 5C
 3. Krugerstee 5B
Groep 6
 1. Mozaïek 6A
 2. CBS De Violier 6B
 3. De Krugerstee 6A
Groep 7
 1. CBS De Violier 7A
 2. De Krugerstee 7D
 3. De Sprenge Vaassen 7
Groep 8
 1. CBS De Violier 8C
 2. CBS De Violier 8A
 3. CBS De Violier 8B

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: