Het college van B&W heeft dinsdag 17 december de subsidiebeschikking vastgesteld voor de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe. Het gaat om € 25.000,- subsidie zoals die door de gemeenteraad is vastgelegd in de begroting voor 2020. De stichting organiseert volgend jaar allerlei waardige, herdenkende, vierende, maar ook leuke, educatieve en verbindende activiteiten om gezamenlijk te vieren dat de gemeente Epe op 17, 18 en 19 april 1945 bevrijd is.

De stichting doet voor de financiering van het programma ook een beroep op bedrijven, ondernemers, verenigingen en particulieren. Wethouder Jan Aalbers: “Als gemeente herdenken we jaarlijks de Tweede Wereldoorlog en staan we actief stil bij onze vrijheid. Nu we dat voor de 75e keer doen is het extra belangrijk om te beseffen dat we nog steeds leven in een land met vrijheid van meningsuiting, dat we kunnen samenleven met wie we willen en waar geloof geen reden is voor vervolging. Ik ben ook trots op de inzet van al die mensen die nu al volop aan het werk zijn om de viering van 75 jaar Vrijheid in de gemeente Epe onvergetelijk te maken.”

Benieuwd naar alle activiteiten?
De activiteiten van de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe zijn voor iedereen vrij toegankelijk en voor jong en oud. Benieuwd naar al deze activiteiten? Klik hier voor meer informatie.