Straatvoetbaltoernooi

door | jul 16, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Maandag 16 juli organiseerde de buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt een straatvoetbaltoernooi voor de jeugd. Deze was voor de jeugd van 10 tot 14 jaar. Het marktplein was al vroeg in de ochtend afgezet, zodat de tijdelijke voetbalboarding geplaatst kon worden.

Voordat de wedstrijden begonnen werden de spelregels nog even uitgelegd. Zo mocht er niet vanaf de eigen helft gescoord worden en duurden de wedstrijden maar 9 minuten. Maar met dat warme weer was zelfs dat best lang. De organisatie had gelukkig ook voor voldoende drinkwater gezorgd.

Sommige teams hadden meer dan 4 spelers en zij hadden het geluk dat de spelers af en toe konden wisselen. Er waren voetballers die vol trots lieten zien hoe goed hun techniek wel niet was, door steeds bij een één op één duel de tegenstander weg te spelen. Dat was mooi om te zien, maar alleen de doelpunten telden.

©2018 Vaassen Actief
In de strijd om de 3e plaats mocht ProKCVO tegen FC Knudde spelen. Deze wedstrijd werd gewonnen door FC Knudde met (9-0). Daarna was het tijd voor de grote finale tussen FC Freestylers en Vaassen Zuid en hoewel de strijd in het begin bijna gelijk opging. Moesten de spelers van Vaassen Zuid uiteindelijk buigen voor de spelers van FC Freestylers die de wedstrijd met 6-3 wonnen.

De winnaars kregen niet alleen de eeuwige roem als winnaars van dit toernooi, maar mogen nu ook een keertje gaan paintballen in Nijbroek.