Door Henk Boeve

 “Waar komt het voor dat 5 avonden een bomvolle zaal geniet van het Oener Toneel op 8, 9, 14, 15 of 16 maart”.

Sinds midden oktober zijn de 11 spelers en speelsters van De Oener Toneel Vereniging, kortweg OTV, druk aan het oefenen om samen weer een mooi stukje amateurtoneel op de planken te zetten. Dit jaar ligt het stuk “Zeg nooit vis voordat ie in de pan is” op tafel.

En lachen wordt het zeker weer in het, zoals gewoonlijk grotendeels in het dialect gespeelde, kluchtige blijspel in 4 bedrijven van Martin Wolf. De vereniging is bijzonder blij dat de spelersgroep dit jaar met 2 personen kon worden uitgebreid, Ike ter Weele en Edwin Scholten zijn waardevolle aanvullingen die goed passen bij de ‘ouwe garde’ van deze zelf-regisserende toneelgroep.

Omdat één van de speelsters deze maanden privé druk is met andere dingen, speelt Jolien Veldwijk van toneelgroep Jong Gelre dit jaar als gast-speelster. De uitvoeringen zijn op 8, 9, 14, 15 en 16 maart a.s. bij zaal Dorpszicht, ook wel “De Oener Schouwburg” genoemd, aan de Dorpsstraat 10 in Oene.

De avonden beginnen om 19.30 uur, de zaal is die avonden vanaf 18.30 uur geopend. De kaartverkoop start maandag 14 januari a.s., voor kaartjes à € 3,00 kunt u bellen met Reintje Vijge (0578-641891).