In 2050 wil de wil de gemeente Epe CO2 neutraal zijn. Dat betekent dat onze gemeente evenveel duurzame energie opwekt als zij verbruikt. Dat bereiken wij door te isoleren, zelf energie op te wekken en door slim om te gaan met de energie die we gebruiken. Onze gemeente moet in 2050 ook aardgasvrij zijn. In februari hebben wij u verteld hoe wij werken aan een gemeente die stap voor stap steeds duurzamer wordt. Maandelijks vertellen wij u hoe het ervoor staat met het schrijven van de Energie-  en Warmtevisie. Inmiddels zijn de eerste bijeenkomsten met samenwerkingspartners gehouden. En zijn we aan het voorbereiden hoe u uw steentje aan een duurzamer Epe kunt bijdragen.

Wat vindt u ervan?

We willen ook graag uw mening horen. Daarom gaan we u ook raadplegen. U kunt op 2 manieren laten weten wat u vindt: via bijeenkomsten van het (online) Energiecafé en via een vragenlijst.

 

Deelnemen aan Energiecafé

In april organiseren wij in ieder geval twee Energiecafés. Dit zijn online bijeenkomsten waarin wij met elkaar van gedachten willen wisselen over de toekomst van energie en warmte binnen onze gemeente. Het gaat tijdens die bijeenkomsten over een richting kiezen. Om zo de randvoorwaarden voor de visie in beeld te krijgen.
Denk hierbij aan vragen als ‘Wat vindt u belangrijk: betaalbare energie of een landschap waarin windmolens niet opvallen, maar u wel meer betaalt voor energie’. Of ´Wat heeft u liever: zo min mogelijk windmolens, maar wel een volledig geïsoleerd huis en de kosten die daarbij horen’. Wij leggen uw ideeën en vragen voor en horen graag wat u ervan vindt. Via de Gemeentewijzer en onze website wordt u uitgenodigd om deel te nemen.

Invullen vragenlijst – Epe Spreekt

De vragenlijst gaat via het inwonerspanel Epe Spreekt. In april ontvangen de panelleden een vragenlijst. Zij kunnen op die manier laten weten wat zij vinden van de eerste aanzet van de visie. We delen de vragenlijst ook via onze website, zodat iedereen een reactie kan geven. Wilt u er zeker van zijn dat u uw mening kunt geven via deze vragenlijst? Meld u dan aan voor het inwonerspanel. Dan ontvangt u de lijst in uw mail. Deelname is natuurlijk gratis en wordt gemakkelijk geregeld via epespreekt.nl.
Wilt u meer lezen over de stappen die wij gezet hebben of over hoe u kunt meedenken en meedoen? Meer leest u in de Gemeentewijzer van 10 maart (op pagina 4)