Vanwege de coronacrisis zijn scholen en kinderopvang gesloten, in elk geval tot en met de meivakantie. Er is wél opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar waarvan minstens één van beide ouders een vitaal beroep uitoefent. Ook is er nog steeds opvang voor kinderen in een onveilige thuissituatie. Deze speciale kinderopvang is gratis.

Welke soorten kinderopvang zijn er?

 

  • Opvang bij kinderopvangorganisaties is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. BSO is voor kinderen die al naar school gaan en opvang nodig hebben buiten de normale schooltijden. Aanmelden kan via de kinderopvangorganisatie.
  • Opvang op school is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Deze opvang is alleen open tijdens normale schooltijden. De betreffende scholen houden hierover zelf contact met de ouders. Aanmelden kan via de school zelf.
  • Er zijn ook gastouders die kinderen van 0 tot 12 jaar opvangen. Aanmelden kan via het gastouderbureau.
  • Daarnaast is er 24/7-opvang. Deze is voor kinderen van 0 tot 14 jaar van ouders in vitale beroepen die in de avond, nacht of het weekend moeten werken. Aanmelden kan via de kinderopvang of het gastouderbureau.

Voor wie is deze kinderopvang?

Werkt u en/of uw partner in een vitaal beroep? En is het u niet gelukt zelf opvang te regelen voor uw kinderen van 0 tot 12 jaar? Dan zijn uw kinderen welkom op een van de noodlocaties voor kinderopvang. Dat geldt voor kinderen die al stonden ingeschreven bij scholen, kinderopvanglocaties en gastouderbureau. Het geldt ook voor kinderen die niet eerder naar de opvang gingen. Ook zij zijn welkom als minstens één van hun ouders werkt in een vitaal beroep.

Wanneer kan het kind niet komen?

Ook voor deze speciale opvang voor kinderen gelden de vastgestelde gezondheidsregels. Kinderen met gezondheidsklachten kunnen niet naar de opvang komen. Het gaat dan om klachten zoals koorts, verkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, kortademigheid of longontsteking.

Waar is deze kinderopvang?

Een overzicht  van de verschillende plaatsen voor kinderopvang.