Spannende wedstrijd, 2 clubs in degradatiezone, KCVO – Albatross, uitslag 3-2

door | feb 18, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zondagmiddag werd een belangrijke wedstijd gespeeld in de onderste lagen van de klasse 3B Oost. Zowel KCVO als Albatross bezetten in deze klasse de onderste plekken.

Doordat KCVO vorige week, de nummer 2 van de competitie, Epe, in een klassieke derby wist te verslaan, waren voor vanmiddag de verwachtingen dan ook hooggespannen. KCVO moet alle zeilen bij zetten, om het vervolg op de eerste aanzet om uit de degradatiezone te komen, vorige week tegen Epe, een gevolg te kunnen geven.

In de eerste minuten van deze boeiende wedstrijd probeerden beide elftallen elkaar af te tasten. Geen van beide elftallen wilden al vroeg tegen een achterstand oplopen en dat zag je terug aan het spelbeeld van beide elftallen. Het eerste kwartier nam Albatross meer initiatief en daardoor was KCVO soms genoodzaakt aan de ‘rem’ te trekken.

Geleidelijk aan kreeg KCVO meer grip op de wedstrijd. Hierdoor werd het spelbeeld verplaatst naar de helft van Albatross. KCVO kwam wat meer aan voetballen toe en met als resultaat dat Daniel Hulleman in de 11e minuut alleen op de keeper af kon gaan en de 1-0 kon laten aantekenen!

Dit was een mooie opsteker voor KCVO en zij voerden de druk op richting doel van Albatross. Door KCVO werden kansen gecreëerd echter deze werden niet afgemaakt met als gevolg dat KCVO verzaakte de wedstrijd al snel in het slot te zetten.

Ondanks dit probeerde Albatross bij vlagen toch iets terug te doen. De verdediging van KCVO en keeper Rico Bronsink kwam, ondanks de toenemende druk van Albatros, eigenlijk niet in gevaar. Albatross was niet in staat door te drukken.

Het spel golfde over en weer. Tot in de 22ste minuut mooi combinatievoetbal door KCVO, Melvin van Ast, Daniel Hulleman en Melvin Balk, werd opgezet. Zij zorgden ervoor dan Dahley Oortwijn oog in oog met de keeper van Albatross kwam te staan de keeper van albatross wist het schot van Dahley te keren.

Na een aantal aanvallen van KCVO was het in de 28ste minuut toch raak. Dahley Oortwijn speelde zich op een knappe manier vrij en gaf een steekballetje aan Daniel Hulleman. Hij plaatste de bal, onhoudbaar voor de keeper van Albatross, in de uiterste linkerhoek, 2-0, voor KCVO!

Hierna was KCVO de draad een beetje kwijt en moest aan de noodrem trekken. Dit resulteerde in een vrije trap voor Albatros ter hoogte van de tribune. Hieruit volgde een mooie voorzet welke door de spits van Albatross meedogenloos werd afgemaakt, 2-1.

KCVO herpakte zich en nam het initiatief weer over en er volgden een aantal mooie aanvallen van KCVO echter KCVO wist de goede kansen op de 3-1 niet af te ronden.

Direct na de rust creëerde, via mooi combinatievoetbal van Daniel Hulleman en Dahley Ooortwijn, KCVO een goede kans die niet werd afgerond.  In de 51e minuuut moest Stan Hagen vanwege een  hamstring blessure het veld verlaten. Sam van Dongen nam zijn plaats in.

Albatross kreeg meer vat op de wedstrijd en nam het initiatief over. Het spel speelde zich meer en meer af op de helft van KCVO maar Albatross kon geen echte kansen creëren.

Gaandeweg de wedstrijd werd het steeds meer een ‘degradatie’ duel. Beide elftallen gingen koste wat koste voor de te behalen punten spelen. Dit kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede.

In de 64e minuut werd Daniel Hulleman naar de kant gehaald en werd zijn plaats ingenomen door Edwin Stegeman. Door de inzet van Edwin kwam er meer ‘vechtlust’ in de wedstrijd aan de kant van KCVO. Hierdoor wist KCVO meer en meer het initiatief te nemen.

De goed leidende scheidsrechter, de heer van Beek, kreeg steeds meer moeite alles in goede banen te blijven leiden. Aan beide elftallen werden er gele kaarten uitgedeeld. Toch bleven beide elftallen respect voor elkaar houden en bleef het sportief.

In de 78e minuut werd Sem Westra gewisseld voor Leon van Eelen. Na deze wissel kreeg KCVO meer en meer de overhand. KCVO begon steeds meer druk te zetten richting doel Albatross.

Door een snel genomen ingooi die Leon van Eelen kon oppakken en de daaropvolgende mooie voorzet, kon Edwin Stegeman, die keurig achter zijn man vandaan kwam, binnen koppen, 3-1.