VAASSEN – Ruim honderd vragen over voetbal leverden zaterdagavond een spannende maar zeker ook interessante quiz op. In de kantine van SV Vaassen waren maar liefst 19 teams op de derde editie van deze voetbalquiz afgekomen.

Het clubhuis stroomde vanaf kwart over zeven vol met mannen en vrouwen die deze uitdaging graag aangingen. Velen hadden zich voor deze gelegenheid gehuld in voetbalshirts van diverse clubs, zodat het een kleurrijk geheel vormde. Het initiatief voor deze avond is genomen door enkele spelers uit het derde team van SV Vaassen. Zij hebben in de afgelopen weken met veel plezier zelf alle vragen bedacht. Onderverdeeld in diverse categorieën werd een veelvoud van voetbalinformatie gevraagd.

Natuurlijk was kennis van voetbal noodzakelijk om punten te scoren, maar ook triviale zaken kwamen aan de orde. Alles wel voetbal gerelateerd. Ook de alom bekende voetbalplaatjes moesten van de juiste naam worden voorzien.

Veel vragen zorgden bij menig deelnemend team voor diep gepeins. Anderen noteerden direct het eerste antwoord dat geroepen werd. “Prima. Klinkt logisch.“ Waarna soms toch een korte discussie volgde.

Uiteindelijk wist het team van Ibracadabra de meeste vragen juist te beantwoorden. De teams Winnen of staken en FC Patrobaraytivo werden tweede en derde. De prijs voor het best geklede team ging naar de voetbalvrouwen. Die hadden met veel enthousiasme de vragenlijsten ingevuld, en waren zeer trots dat ze meer punten hadden gescoord dan vorig jaar.

De bedenkers van deze avond zijn Rik de Wilde, Michel en Wim Brinkman, Desmond Meijer, Marco Bijsterbosch, Berry van Gortel en Maikel Rodijk. Zij kregen na afloop menig compliment voor de geslaagde avond.