Roerige tijden; dat kunnen we het wel noemen met het coronavirus dat flink huishoudt in de wereld. ’t Smallert krijgen veel telefoontjes over wat er wel en niet kan . Je leest het hieronder.

Wat kan er wel?

Vissen blijft vooralsnog mogelijk. Omdat het vissen buiten gebeurt en de bezoekers wijd verspreid zijn over het terrein is de kans op corona-overdracht daar relatief klein.

Maarrrrr… ’t Smallert stelt als voorwaarde dat een ieder die ’t Smallert bezoekt zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt met daarbij als belangrijkste: HOUD 1,5 METER AFSTAND! Hier wordt op gehandhaafd: door ’t Smallert en door handhaving van de Gemeente Epe. Wil je blijven vissen op ’t Smallert de komende tijd, dan zul je je daar aan moeten houden want anders wordt ’t Smallert gesloten.

“t Smallert heeft een loket geopend waar kaartjes, hengelsportartikelen, verse en gerookte vis, eten en drinken besteld kunnen worden. Hierdoor kan er gemakkelijk 1,5 meter afstand gehouden worden. Op deze manier kan er toch service geboden worden aan de bezoekers en kunnen we zo de bezoekers en de medewerkers zoveel mogelijk beschermen tegen het virus. Verder maakt ’t Smallert meerdere keren per dag de toiletten, deurklinken, pinapparaten en andere besmettingsgevoelige plekken extra schoon. De winkel van de kaarsenmakerij is dagelijks geopend en maken ook kaarsen op bestelling.

Ook heeft ’t Smallert een Omega-3-pakket samengesteld. Want in deze tijden is het belangrijk om je gezondheid op peil te houden! Hierin zit een verse filet, gerookte zalmforel en paling en koud gerookte forel. Een pakket kost € 25 en kan dagelijks (bij voorkeur na bestelling) worden afgehaald bij ’t Smallert. In de Gemeente Epe worden deze gratis aan huis bezorgd. In Apeldoorn bezorgt ’t Smallert  vanaf € 100. Dus gooi een berichtje in je verschillende groepsapps en je hebt zo een mooie bestelling bij elkaar. ’t Smallert komt het vervolgens in Apeldoorn bezorgen. Betaling via een Tikkie.

Vanaf dit weekend  is er ook een mooi pekelpakket voor de thuisrokers. Want nu zoveel mensen thuis zitten komen de rooktonnen weer de schuur uit! Een pekelpakket kost € 27,50. In dit pakket zit een zijde (zalm)forel, 2 hele forellen en 2 palingen; allemaal gepekeld. Je kunt er direct mee aan de slag. Een zakje rookmot en een bakje Veluwse kruiden zitten we er ook bij. Kun je fijn aan de gang met je rookton… Betaling via een Tikkie. Vandaag besteld, morgen ophalen of bezorgd.

Op de mooie, grote, zelf gekweekte forellen van een kilo en groter geldt nog steeds een korting van 20%. Mooie, stoere vis voor op je barbecue! Dagelijks af te halen bij ’t Smallert, eventueel ook thuis bezorgd.

Wat kan er niet?

Je kunt op ’t Smallert momenteel niet contant betalen, alleen met je pinpas. Verder zijn alle activiteiten t/m 1 juni geannuleerd m.u.v. de Free-Willy-dag, het zomeravondvissen en het zalmforelweekend. Het speelpark en het restaurant zijn gesloten, er worden geen workshops kaarsen maken gegeven en de rondleiding langs de forellenkwekerij wordt ook niet gehouden.

Is er dan ook positief nieuws te melden?

Ja! Want ondanks dat er geen feestelijke opening van gemaakt kan worden is avonturenvijver 4, ietwat vertraagd, vanaf maandag 30 maart geopend. Je kunt daar op basis van catch&release karper, steur en meerval vangen. Een vissessie op vijver 4 duurt 2.25 uur en start om 08.00/10.15/12.30/14.45 uur. De kosten zijn € 8 per sessie.

Tot slot nog een kleine oproep. Niet alleen voor ’t Smallert maar ook voor collega-ondernemers zoals de slager, groenteboer, visboer, kaasboer en alle anderen die we in dit rijtje vergeten zijn; steun je lokale ondernemers en shop lokaal! Zij hebben je meer dan ooit nodig in deze vreemde tijden…