Eind oktober 2020 is in een bedrijfspand aan de Oranjeweg in Emst drugslab aangetroffen.

Het lab bleek in bedrijf te zijn.

Gemeente Epe treedt op tegen drugsteelt en -handel

De politie heeft het lab ontmanteld en heeft meerdere aanhoudingen verricht. De politie en het Openbaar Ministerie handelen deze zaak strafrechtelijk af. De burgemeester van de gemeente Epe heeft besloten om het bedrijfspand een jaar lang te sluiten.
Zo lang is het ook verboden om het pand binnen te gaan. De sluiting van het pand is inmiddels een feit.

Woningen en lokalen

Samen met de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek heeft de gemeente Epe beleidsregels vastgesteld. Met deze regels kunnen de gemeenten beter optreden tegen de drugsteelt, -productie en -handel. De drugsactiviteiten vinden vaak plaats vanuit particuliere woningen of lokalen, zoals winkels, horecabedrijven, loodsen, magazijnen en andere bedrijfsruimten. Op grond van artikel 13b van de Opiumwet kan een burgemeester zo’n pand dan sluiten. Ook andere maatregelen zijn mogelijk.

Overlast en onveiligheid

Drugs- en hennepteelt, drugsproductie en drugshandel veroorzaken (grote) overlast en onveiligheid voor de directe omgeving. Denk aan brandgevaar, wateroverlast, vervuiling, geluidshinder, vandalisme en georganiseerde misdaad. Omwonenden voelen zich er dan ook vaak onveiliger door.

Vermoedens van drugsteelt of -handel? Meld het!

Vermoed u dat ergens drugs worden geteeld, geproduceerd of verhandeld? Meld het bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Doven en slechthorenden kunnen hiervoor gratis bellen met de teksttelefoon 0900 – 1844. U kunt het ook melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of via  www.meldmisdaadanoniem.nl.