Zachtjes gaan de paardenvoetjes, Trippel trippel, trippeltrap. Het is het paard van Sinterklaasje dat Emst binnen stapt! Vanmiddag was het dan eindelijk zo ver, alle kinderen stonden vol spanning langs de kant van de weg te wachten op de sint en zijn pieten.

Onder begeleiding van Muziekvereniging Prins Bernhard Emst kwam Sinterklaas samen met zijn vrolijke pieten het dorp in rijden. De Sint en zijn hoofdpiet zaten op een mooie koets met paarden en de andere pieten dansden hier vrolijk omheen. De kindjes deelde tekening uit, gaven die pieten handjes en kregen lekkere pepernoten.

Na een ”rondje Emst” ging het feest in de Hezebrink verder. Hier werd de Emster Sint Show gehouden, gepresenteerd door niemand minder dan Adje en Gradje met muzikale begeleiding van drive in Base – X Delano Bruggink.

De hele middag kon de sint genieten van vrolijke gezichtjes, muziek en niet te vergeten spetterende optredens van kinderen uit Emst en omstreken.

Na afloop vertrok sint met zijn pieten moe en voldaan richting het pietenhuis. En vanavond? Vanavond laat gaan ze weer op pad om al jullie schoentjes te vullen!

Reportage: Elles Bouwmeester