Door Henk Boeve

Voor vele kinderen, maar ook voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s in Emst was het zaterdag bijzonder spannend. De vraag was even: zou Sinterklaas met zijn Pieten wel komen? Maar gelukkig, rond half twee kwam hij via de Oranjeweg aan bij de rotonde. Een zucht van verlichting voor velen.

Onder begeleiding van Muziekvereniging Prins Bernhard trok Sinterklaas in een prachtige koets, getrokken door twee schitterende zwarte paarden met koetsier Paul Sueters aan de teugels van Stalhouderij “Het Zwarte Paard”, door Emst.

Bij de Hezebrink stonden inmiddels vele kinderen om de Goedheiligman met zijn zwarte Pieten welkom te heten. Want daar ging het allemaal gebeuren, de Emster Sint Show onder leiding van twee Emster artiesten, Adje en Gradje. De bedoeling van de Emster Sint Show is dat kinderen Sinterklaas en het publiek moeten vermaken met bijvoorbeeld een act, dansje, zingen van lied, acrobatiek. Maar liefst 10 groepen kinderen hadden zich voor deze show opgegeven. De Hezebrink zat afgeladen vol toen Sinterklaas de zaal binnen kwam.

Een geweldige Emster Sint Show, gerealiseerd zonder subsidie van de Gemeente Epe, zonder toespraken van burgemeester of wethouders, maar wel dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren. Waarom was er eigenlijk geen afgevaardigde van de Gemeente Epe, die de Sint en Pieten welkom kwam heten. Politiek Epe, denk hier eens over na. Is Vaassen en Epe alleen maar belangrijk voor de Burgemeester en Wethouders? De Emster bevolking heeft hier geen goed woord voor over.

Tussendoor maakte Sinterklaas bekend wie er een prijs hadden gewonnen met de kleurwedstrijd. Bij de peuters gingen de prijzen naar Quinn Kouwenhoven en Lynn Boeve, bij de kleuters naar Maud van Gortel en Amy Nooteboom en bij de onderbouw naar Edine van den Brandhof en Yamaro Koetsier.

Al met al een Sinterklaas intocht waar een klein dorp als Emst heel, heel erg trots op kan zijn en nogmaals ook zonder inbreng van Gemeentelijke zijde.