SG Octopus ZVV komt goed voor de dag op het NK lange baan zwemmen

door | jun 23, 2023 | Nieuws

                   

Tijdens het NK zwemmen lange baan in Amersfoort, verschenen voor SG Octopus ZVV Robyn Hulleman en Lyke Bellert aan de start. Lyke Bellert wist zich op haar eerste NK lange baan een finaleplaats te zwemmen op de 200 m rugslag, een prachtige beloning na het maken van vele zwemmeters gedurende de trainingen.

Robyn Hulleman en Lyke Bellert hadden zich beide gekwalificeerd voor meerdere afstanden. Zij moesten vooraf keuzes maken. Robyn had ervoor gekozen twee dagen aan de start te komen en zwom vier keer. Lyke verscheen zeven maal aan de start, verdeeld over vier dagen. De twee  dames zetten hele mooie prestaties neer.

Robyn Hulleman kan zeer tevreden terugkijken op haar toernooi. Met een tweetal vijfde plaatsen op de 50 en de 100 meter rugslag, een evenaring van haar tijd op de 50 meter vlinderslag en een grote verbetering van haar eigen tijd op de 200 meter schoolslag keerde ze met een grote lach weer terug naar huis.

Lyke Bellert zwom mooie tijden. Ze evenaarde haar tijden op de 100 meter vrije slag en de 200 en 400 meter wisselslag. En ze zwom maar liefst vier persoonlijke records op de 50 meter vlinderslag en de 50, 100 en 200 meter rugslag. Op de laatst genoemde afstand verraste ze vriend en vijand door een finaleplek te halen en mocht ze dus ‘s middags, na de voorrondes nog een keer strijden. Hier zwom ze net naast het podium.

De dames kijken beiden dan ook heel tevreden terug op een geslaagd en plezierig NK.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: