Sg OCTOPUS en ZVV tweede in Gronau.

door | sep 14, 2023 | Nieuws

Het weekend van 9 en 10 september reisde de start gemeenschap van zwemvereniging Octopus uit Wapenveld en ZVV Vaassen af naar een tropisch Gronau Epe in Duitsland voor de traditiegetrouwe opening van het zwemseizoen. Een lange traditie voor de zwemmers van zwemverenging Vaassen (ZVV) die dit jaar voor de 35e keer deelnamen aan deze internationale wedstrijd. Rond tien uur ‘s ochtends had iedereen zijn slaapplek voor de nacht in gereedheid gebracht en kon er worden opgewarmd en ingezwommen.

Er deden veel zwemmers van verschillende leeftijden, de jongsten van een jaar of zeven tot zwemmers die de 20 al even zijn gepasseerd, mee. Ze streden in een internationaal veld tegen elkaar. Aangemoedigd door de bevlogen coaches en de meegereisde ouders en verzorgers. Naast de sportieve prestaties werd er goed gezorgd voor de inwendige mens. In de avond na een heerlijk bord nasi of bami en een gezonde appel van Bouwmeester uit Vaassen, speelden de jongsten een spelletje Weerwolven, een andere deel van de jeugd kletste nog wat bij het zwembad of smeedden vriendschappen met zwemmers van andere verenigingen.

Door de vele helpende handen was ook de afwas weer zo weggewerkt en konden zwemmers, ouders, coaches, officials en de keukenbrigade rustig bijkletsen met een kop koffie. Het werd een gezellige, warme avond. De zondag begon weer vroeg en na een stevig ontbijt werden de wedstrijden hervat. Wederom werd er goed gezwommen, klonken de aanmoedigen van de kant ondertussen wat schorder en sloeg her en der de vermoeidheid toe. Toch werden er vele persoonlijke records behaald zo aan het begin van het seizoen in een 50 meter buitenbad. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweede plek in het eindklassement.

Na een aantal zinderende estafettes, werd er in gezamenlijkheid afgesloten en keerde iedereen huiswaarts voor een goede nachtrust, want op maandag wordt er natuurlijk gewoon weer getraind.

Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen of waterpolo kijk dan op de website van Zv Octopus Wapenveld (www.zvoctopus.com), of de site van ZVV Vaassen (www.zvv-vaassen.nl)

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: