Maxime geeft nu al 4 weken lang gratis online tekenlessen in een speciale groep op Facebook. Per week behandelt ze een thema en geeft duidelijke foto’s, opdrachten en op donderdagavond zelfs een LIVE online les (19.30-20.00 uur). In deze les laat ze al tekenend zien hoe zij de tips zelf toepast en ook bespreekt ze de tekeningen die de deelnemers in de groep plaatsen.

Deelnemen kan nog steeds. Ze raadt je dan wel aan om te starten bij de 1e week (te vinden onder kopje Eenheden).

‘Ineens staan al je atelierlessen stil. In de les bespraken we de Corona nog even, we vonden het spannend en wisten verder niet zo goed wat we er mee aan moesten. Een paar dagen later stopte ik voor onbepaalde tijd met het geven van les. Een enorm gemis voor mij als liefhebber van mijn vak en ook voor mijn leerlingen.’

Al snel kwam haar plan voor online Kunstlessen weer op tafel en startte ze de gratis Facebookgroep @maxime-art.nl | GRATIS online Tekenlessen. ‘Ik liep al langer met dit plan, maar het digitaliseren en automatiseren van een deel van mijn docentschap leek mij te ingewikkeld. Ik maakte al wel een 10 weken structuur en ruw lesmateriaal. En nam een coachinggesprek bij Rosanne Raubun (specialiste in online ondernemen).’ Met meer dan 244 leden laat de groep zien dat er nu enorm veel behoefte is aan samen creatief bezig zijn en voor Maxime het laatste zetje geweest om haar lesmateriaal verder uit te werken.

‘In deze Facebookgroep geef ik heldere tips en informatie over bijvoorbeeld het opzetten van een tekening, het spannender maken ervan en het vinden van verhoudingen. Ik kreeg al snel de vraag of er ook persoonlijke opdrachten verkrijgbaar waren en dat triggerde mij om de stap naar een betaalde Premium optie te ontwikkelen. Los van de gratis tekenlessen ben ik dus hard aan het werk om het online lesplan van 10 weken klaar te maken voor de start eind april! We behandelen in 3 blokken diverse thema’s. Zoals materiaalkennis, verhalend vertellen en handschrift. Elke week ontvang je een stuk technische verdieping, opdrachten en een professioneel gefilmde les. Ook plannen we groepsbesprekingen die we online houden.’

Interesse in digitale kunstlessen waarbij je dieper ingaat op je eigen artistieke werk? En dat onder begeleiding van Maxime in een kleine digitale klas? De kosten zijn nu €75,- en als je je aanmeldt voor haar nieuwsbrief krijg je €7,50 korting.

Meer informatie? www.maxime-art.nl/kunstlessen en via info@maxime-art.nl