Wat hebben we genoten van het bijzondere weer in de afgelopen week. Het leek wel alsof heel Vaassen uitgelopen was om te schaatsen of recreëren rondom Kasteel Cannenburgh.

Helaas hadden hierbij veel mensen het nagelaten om hun eigen troep weer op te ruimen. Met als gevolg een grote bende rondom het kasteel.

Dit zag ook Wico Ankersmit. Hij ergerde zich er duidelijk aan en liet dit maandag ook weten via zijn facebookpagina. Met daarbij ook gelijk de oproep:

‘Wie helpt morgen mee om het gebied rondom ons mooie kasteel weer opgeruimd te krijgen? 10.00 uur verzamelen we bij het kasteel’.

Zijn bericht werd maar liefst 270 keer gedeeld en er kwamen ruim 150 reacties op. Dat het niet alleen bleef bij online reageren bleek vanmorgen wel. Ruim 30 personen waren aanwezig om op te ruimen. Vanuit VaasAqua had Wico gezorgd voor vuilniszakken en grijpers, Ronald van der Haar (Haar, fijne tuinen) zorgde voor een aanhanger zodat de zakken daarop konden worden vervoerd en de gemeente Epe stelde de stort gratis open voor al dit restafval (en waren natuurlijk ook blij met het initiatief). Daarbij bleek wel dat ook de Cannenburgh blij was met het initiatief, zij zorgden voor een warme kop koffie en als dat nog niet genoeg was, kwam Bakkerij Hagen met een heerlijk warm saucijzenbroodje. Heel attent van deze lokale ondernemers!

Super Wico, dat je deze oproep hebt gedaan en super dat zovelen zich hebben gemeld en hebben geholpen.