Vanaf 13 december verandert de dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Hier valt ook Zwolle onder. RRReis is vanaf die datum de nieuwe vervoerder en rijdt met elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden. De regio IJssel-Vecht is een samenvoeging van de huidige reisgebieden Midden-Overijssel en Veluwe, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. Er komen zo’n 250 nieuwe elektrische bussen. Dat is het grootste aantal elektrische bussen in één regio in Europa! De bussen rijden zonder schadelijke uitstoot en zijn een stuk stiller en comfortabeler.

Sneller op je bestemming

De bus is een belangrijk vervoermiddel in Zwolle. Op werkdagen reizen overdag veel mensen met de bus van, naar en in Zwolle. Vaak voor school of voor werk. Vanaf 13 december zijn enkele routes gewijzigd en ingekort. Op veel routes gaan bussen vaker rijden of zijn er meer reismogelijkheden. Ook sluiten de bussen in Zwolle die ieder kwartier rijden goed aan op de treinen. Daarnaast wordt er op enkele routes bij minder haltes gestopt. Hierdoor zijn reizigers sneller op hun bestemming en zijn ritten, voor een deel van de reizigers, goedkoper. Het nadeel hiervan is dat reizigers op enkele locaties verder moeten lopen naar een bushalte. De bussen in Zwolle rijden niet langer over de Stationsweg. Dit heeft gevolgen voor de route van de buslijnen 3, 4, 40 en C1. Deze buslijnen rijden voortaan via de Burgemeester van Roijensingel – Emmawijk – Willemskade – Busbrug.

Vervoerbewijzen bij RRReis

Vanaf 13 december wijzigen ook de vervoerbewijzen bij RRReis. Er komen twee nieuwe abonnementen: RRReis Altijd Vrij en RRReis Traject Vrij. In de hele regio waar RRReis rijdt, zijn de kaartsoorten en tarieven voor alle bussen gelijk. Dus bij buurtRRReis, comfortRRReis en reserveerRRReis. Dat maakt reizen extra makkelijk. Het 65PLUSkaartje (nu nog te koop op de Veluwe) is straks niet meer te koop bij RRReis. Alle informatie over vervoerbewijzen zijn te vinden op: RRReis.nl/vervoerbewijzen.

Meer informatie

De busfolders en lijnnetkaarten van de nieuwe dienstregeling zijn te vinden op RRReis.nl/dienstregeling. Ook vinden reizigers op deze website een overzicht van alle buslijnen en de gehele dienstregeling van de regio IJssel-Vecht. Keolis Nederland verzorgt het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht onder de naam RRReis in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel