Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers uit Vaassen heeft de voorverkoop voor het Vaassens Bier und Weinfest geopend. Mensen kunnen via de officiële Internetsite kaarten reserveren.

Op de homepage staat een duidelijk paars vlak. Wie daarop klikt, kan zijn bestelling doen. Het is alleen niet meer mogelijk om plaatsen aan de lange tafels te reserveren.

Wie aan één van die tafels wil zitten, dient bij het feest op zaterdag 13 oktober op tijd aanwezig te zijn.

Natuurlijk bestaat nog de mogelijkheid om op traditionele wijze kaarten aan te schaffen voor het evenement met Die Dorfer en Anita’s Schlager Parade dat op zaterdag 13 oktober wordt gehouden in de weer tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken.

Dat gebeurt op zaterdag 6 oktober en die datum is overigens niet alleen van belang voor geïnteresseerde feestvierders die dan nog geen actie hebben ondernomen. Mensen die een reservering deden, moeten op 6 oktober ook in actie komen om hun kaarten voor het Bier und Weinfest tussen 15.00 uur en 16.00 uur op te halen.

Als zij dat dan niet hebben gedaan, vervalt de reservering en komen de plaatsen in de vrije voorverkoop beschikbaar voor anderen. De genoemde vrije voorverkoop begint om 16.00 uur.

Tot 17.00 uur zitten medewerkers van de carnavalsvereniging die middag in De Wieken om alles te verzorgen. Daarbij hebben zij overigens geen pinapparaat beschikbaar.