Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen en het begint direct met een derby: KCVO 1 tegen SV Epe 1.

De eerste pupil van de week van seizoen 18/19 is Roan Bronsink. Roan is de jongste telg van de familie Bronsink. Zijn 2 broers voetballen ook bij KCVO, Rico is keeper bij KCVO 2 en Dani is middenvelder in de JO17-2.

Roan wordt in november al 10 jaar en voetbalt op in KCVO JO11-2. Daarvoor kwam hij uit in de KCVO Worldcup en speelde hij voor KCVO JO9-5.

Daarna speelde hij nog een seizoen in de JO9-2. Zijn positie in het team is op het middenveld. Zijn team wordt dit jaar gecoacht door Harry Bronsink(vader) en Richard Hagen. De trainingen vindt hij heel leuk. Vooral het afwerken en partij-spel. Hij zegt dat hij heel veel leert van alle trainers op de voetbalschool.

Roan zit op de Gerardus Majella in Vaassen in groep 6 en krijgt les van juf Marijke. Ook school vindt hij heel leuk, vooral het werken met tablets.

Ook speelt hij veel met Thim/Thijn/Tijn/Bram en Thijs. Zelfs na de wedstrijd spreken ze met elkaar af om te spelen.

Toen ik vroeg wat hij later wilde worden, zei hij, tegen de verwachting in, niet profvoetballer. Dit had ik niet gedacht, familie Bronsink is toch een echte voetbalfamilie. Roan wil wel automonteur worden, net als zijn vader.

Zijn favoriete speler van KCVO 1 is Sem Westra. Toen ik vroeg: “maar je broers dan?”, reageerde hij heel koeltjes: “O ja, die ook wel. Maar Sem is toch echt zijn favoriet. Hij is voor Ajax en vindt Frenkie de Jong de beste voetballer. Ook Juventus vindt hij een hele goede ploeg, zeker met de speler Dyballa.

Als ik vraag wat de uitslag gaat worden zei hij direct dat KCVO met 2-1 gaat winnen. Zijn favoriete speler Sem en Daley Oortwijn gaan scoren.

Hij vindt het geweldig om zondag pupil van de week te zijn.

Roan heel veel plezier en vooral genieten…