Regio’72 beslist wedstrijd in laatste kwart

door | okt 25, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Nadat vorige week nipt werd verloren van een provocerend Exakwa stond zaterdag Rood Wit uit Wezep op het programma. Een vereniging die bekend staat om hun doorzettingsvermogen. Wil Regio de aansluiting houden met de middenmoot en daarboven dan zal het moeten winnen.

Regio’72 vloog uit de startblokken en kon binnen 6 minuten een 3-0 voorsprong noteren. Bij een 6-2 voorsprong leek Rood-Wit wakker te zijn geschud en begon het te scoren. Regio zag de opgebouwde voorsprong langzaam verdwijnen en met een 11-11 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Met deze stand is alles nog mogelijk. Dit bleek ook in de tweede helft. Beide teams bleven qua scoren dichtbij elkaar. Tot 10 minuten voor het eind. Door goed door te combineren en op zoek te gaan naar de juiste kans scoorde Regio’72 op belangrijke momenten. Daarin tegen leek het aanvallend spel bij Rood-Wit op te zijn. Nadat Tijs Schoemaker en Lauren Schoemaker de 14-14 en 15-14 aantekenden, zorgden Pieter van der Giessen en Ruth Schoemaker voor de genade klap. En werd de wedstrijd met 18-15 gewonnen.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Regio’72 reist af naar Emmeloord om tegen KV Emmeloord de eerste returns te gaan spelen.