Regio ´72 wint wederom op bezoek in Lelystad

door | sep 13, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Het veldseizoen is weer in volle gang en na de geringe tegenstand van vorige week, gingen de Vaassenaren dit keer richting Lelystad voor de eerste echte test van dit seizoen: Exakwa 1.
Een tegenstander van een heel ander kaliber. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar al; toen trok Exakwa aan het langste eind. Regio ’72 was dus uit op revanche.

Meteen na het eerste fluitsignaal werd de intentie van Exakwa al vrij snel duidelijk: vol gas en met veel overgave eroverheen walsen. Regio had zeker in de eerste 20 minuten de grootste moeite om het hoge tempo bij te benen en de gasten uit Vaassen keken al snel tegen een 6-2 achterstand aan.

Moment voor coach Pascal Selker om een time-out in te lassen. Dit resulteerde in het gewenste effect, want Regio begon steeds beter te draaien, kansen werden goed uitgespeeld en langzaam maar zeker krabbelden ze weer richting de thuisploeg. Daarbij opgeteld kwam dat Exakwa het moordende tempo van de eerste 20 minuten niet kon volhouden. Met een 8-7 tussenstand gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft gingen beide teams redelijk gelijk op. Regio ’72 ging echter gestaag door op de weg die ze eind eerste helft waren ingeslagen en Exakwa was niet meer zo dominant als in de eerste fase van de wedstrijd.

Regio ’72 wist zowaar een gat te slaan van 3 punten 11-14. Dit mede door het inbrengen van Willeke Kloezeman in de aanval. De paars-witten bleven het gat van 3 punten behouden en de thuisploeg zag de wedstrijd langzaam maar zeker uit handen glippen. Hierop besloot ook de coach van Exakwa wat te verschuiven in de vakken en weliswaar naderden ze Regio ’72 tot op 1 punt: 15-16.

Regio liet zich niet van de wijs brengen, bleef hun eigen spel spelen en mede door 2 goals van de ingevallen Pieter van der Giessen eindigde de wedstrijd in een 17-19 overwinning voor de Vaassenaren.

Een hele belangrijke overwinning tegen een goed en lastig team. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Elburg dat nog puntloos is. Winst volgende week zou een stevige plek in de subtop betekenen voor het 1e team van Regio ’72.