Regio ’72 wint tweede veldwedstrijd wel

door | apr 23, 2024 | Nieuws

Fotocredit: eigen foto

De korfballers van Regio ’72 hebben de tweede veldwedstrijd in de voorjaarscompetitie winnend afgesloten. Na de eerste nederlaag op bezoek bij Kesteren twee weken geleden werd Skunk met 16-6 verslagen.

Sinds dit seizoen is het veldseizoen opgeknipt in twee korte competities in een poule van vier ploegen. Regio ’72 komt uit in de derde klasse en verloor de eerste wedstrijd tegen Kesteren met 17-13. Deze zaterdag kwamen de studenten van Skunk uit Nijmegen op bezoek in Vaassen.

Onder wisselvallige weersomstandigheden begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De aanwezige wind en enkele regenbuien bleken lastig om tot een goed niveau te komen. Bij Regio ’72 keerde Willeke Kloezeman terug na een blessure, maar moest Bart Bosman nog steeds verstek laten gaan. Daan Bosch startte in de basis.

Regio ’72 begon goed aan de wedstrijd en leidde snel met 5-1. Daarna stokte het spel bij de Vaassense ploeg en lukte het niet om de score uit te breiden. Skunk kwam terug tot 6-4. Pas in de laatste minuut voor rust scoorde Regio ’72 de 7-4. Na de pauze scoorde Skunk meteen en leek het een spannend duel te blijven. Tot een 8-6 tussenstand bleven de Nijmeegse studenten dichtbij. Op dat moment kwamen Laurens Kozijn en Lauren Schoemaker bij Regio ’72 in de ploeg en werd het spel van de Vaassenaren beter. De voorsprong werd gestaag uitgebreid en de Vaassense verdediging stond uitstekend. Skunk kwam niet meer tot scoren. In de slotfase kwamen ook Dyan van der Veen en David van Lokhorst binnen de lijnen en wisten binnen korte tijd allebei tot scoren te komen. Hiermee liep Regio ’72 uit naar een 16-6 overwinning zonder zelf goed te spelen.

Vanwege de feestdagen staat de volgende wedstrijd pas op 11 mei op het programma. Regio ’72 ontvangt dan Rheko uit Rheden op sportpark Oosterhof.