Regio ´72 verliest nipt in Lelystad

door | sep 23, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Het is het eerste team van Regio ´72 niet gelukt om ook de tweede wedstrijd om te zetten in een overwinning. Dit keer was Exakwa uit Lelystad de tegenstander.

Op een redelijke grasmat, met een volle, laagstaande zon, begon de wedstrijd wat slordig van beide kanten. Tot de 12e minuut stond het nog altijd 0 – 0. Waar Regio wat moeite had om zich aan te passen aan het spelen op gras, en daardoor vaak net de verkeerde beslissingen nam, was Exakwa vooral slordig in de afronding.

Het was Lauren Schoemaker met het eerste doelpunt in de 13e minuut. Vanaf daar begonnen de scores wel te lopen en hielden beide teams elkaar in evenwicht. Er werd strak verdedigd van beide kanten en dit resulteerde in een 6 – 6 ruststand.

De tweede helft begon een stuk beter. De functies waren beter doorgesproken en de beter kansen werden genomen.

Echter sloeg Exakwa een kwartier voor tijd een gat van 3 door drie maal achter elkaar te scoren.

Dit verschil was nooit meer te overbruggen door de korfballers uit vaassen. Ondanks dit gegeven toonde de Vaassense formatie zich, zoals ze dat eigenlijk elke wedstrijd laten zien, strijdbaar. Er zit een hoop veerkracht in de ploeg en ze lieten Exakwa dan ook niet verder uitlopen.

Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter bleef de stand hangen op 16 – 14 in het voordeel van de thuisclub. Een zure nederlaag, maar wederom een wedstrijd met veel positieve kanten.

Volgende week wacht weer een lastige wedstrijd tegen Fiducia 1. Om niet te veel weg te zakken op de ranglijst, zullen de Vaassenaren moeten proberen om een mooi resultaat neer te zetten.

Doelpunten Regio ’72: Pieter van der Giessen 3