Regio ’72 verliest belangrijk degradatieduel

door | mrt 12, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

De korfballers van Regio ’72 hebben het belangrijke degradatieduel bij concurrent Woudenberg niet winnend kunnen afsluiten. De Vaassenaren waren aanvallend onmachtig en verloren met 16-14.

Regio ’72 was de hekkensluiter en had een punt achterstand op Woudenberg. Het belang van de wedstrijd was dan ook duidelijk. Nadat Regio ’72 S2 het reserveteam van Woudenberg met 23-24 in een prachtig duel had verslagen, hadden de hoofdmachten meer moeite om er een goede wedstrijd van te maken.

In de eerste helft ontspon zich wel een spannend duel, maar was het spel niet hoogstaand en maakten beide ploegen veel fouten.

De beginfase was voor Woudenberg, maar Regio ’72 kende daarna een goede periode en boog een 8-4 achterstand om naar een 8-9 voorsprong bij rust. Maar ook de tweede helft begon Regio ’72 weer matig. De Vaassenaren wisten amper de korf te vinden en ook het inbrengen van de wisselspelers zorgde aanvankelijk niet voor extra doelpunten. Woudenberg liep uit naar 16-11 waarmee de wedstrijd gespeeld leek. Toch wist Regio ’72 in de slotfase nog drie keer te scoren. De tijd was echter te kort om nog helemaal terug te komen. Zodoende eindigde de wedstrijd in 16-14.

Regio ’72 speelde deze wedstrijd in grote periodes met te weinig overtuiging om recht te hebben op de overwinning. Vooral het aanvallende spel en de killersmentaliteit in het afronden van de kansen liet te wensen over, waardoor slechts 14 keer werd gescoord. Door deze nederlaag staat Regio ’72 als hekkensluiter nu op respectievelijk twee en drie punten achterstand van Animo en Woudenberg die allebei achterhaald dienen te worden om in de tweede klasse te blijven. Zaterdag gaan de Vaassenaren op bezoek bij Animo. Winst is noodzakelijk om nog een kans op handhaving te houden.